Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Avdelning 363 dagvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Verksamhet Beroende öppnar upp en helt ny avdelning hösten 2019 för patienter med olika beroendetillstånd. På Avdelning 363 kommer vi att arbeta systematiskt med att utveckla vården för denna patientgrupp. Detta kommer vi att göra bland annat genom workshifting (uppgiftsväxling), tätare samarbete med öppenvård och andra vårdgrannar och brukardelaktighet.

Som sjuksköterska hos oss kommer du att träffa patienter med olika bakgrund och problematik. Vi tror att du som börjar hos oss har hjärtat på det rätta stället och kan se personen och det friska i patienten. Det är själva kärnan i personcentrerad vård att i högre grad fokusera på de resurser varje person har och vad det innebär att vara människa och i behov av vård. Arbetssättet involverar all personal på olika sätt och med flera aktiviteter tillsammans med patienten. I teamet på avdelningen ingår även vårdenhetschef, sektionsledare, kurator, skötare, läkare, medicinsk sekreterare och farmaceut. På verksamhet Beroende erbjuds du allt ifrån basutbildning i beroendevård och psykiatri till fördjupade beroendekunskaper. Vi har en pågående utbildningsinsats avseende MI (motiverande samtal) med tillhörande handledning.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har en tidskvotering vissa timmar på natten som innebär att nattjänstgöring 32 t/v ger heltidslön samt dubbel Ob-ersättning under timmarna 22:00 – 06:00.

Om tjänsten

Hos oss får du ett utmanande arbete där du får chans att göra skillnad för en utsatt patientgrupp. Det centrala i ditt arbete som sjuksköterska på avdelning 363 kommer att vara att göra psykiatriska bedömningar, identifiera din patients behov av insatser och upprätta en vårdplan som ni arbetar efter. Tillsammans sätter ni upp mål och delmål som ni följer upp. I jobbet ingår även medicinering och annan somatisk vård. Du har omvårdnadsansvar och är den som leder arbetet i teamet.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Specialistutbildning inom psykiatri och erfarenhet av psykiatrisk sjukvård är meriterande. Vi tror att du som börjar hos oss är genuint intresserad av att arbeta med patientgruppen, nyfiken, engagerad och vill tillsammans med oss i teamet utveckla vården för gruppen. Du är stabil och trygg i dig själv och det inger förtroende i din relation med patienten. Du är bra på att samarbeta och på att skapa och vårda relationer med både patienter, kollegor och vårdgrannar. Ditt arbete kommer handla mycket om att motivera patienten och vi tror därför att du är kreativ och har initiativförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/5604
Kontakt
  • Vårdenhetschef, David Efraimsson, 072-459 03 88
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070-082 47 61
Publicerat 2019-10-10
Sista ansökningsdag 2019-10-24

Tillbaka till lediga jobb