NU-sjukvården, Område III, Bild- och funktionsmedicin, radiologi

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Radiologi Trollhättan/Uddevalla
Kliniken för bild- och funktionsmedicin i NU-sjukvården (radiologi, mammografi och klinisk fysiologi) bedriver verksamhet vid både NÄL och Uddevalla sjukhus. Den radiologiska verksamheten är på NÄL dominerande akut och i Uddevalla mer planerad. 

Som Enhetschef är du läkarchef för samtliga läkare inom radiologin, cirka 35 radiologer varav drygt 10-tal ST-läkare.

Som chef för läkargruppen har du, ett verksamhets-, personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. Du leder, planerar och utvecklar verksamheten tillsammans med kompetenta och ambitiösa medarbetare och har ett nära samarbete med övriga chefer inom kliniken för bild- och funktionsmedicin. Du verkar för att binda läkarenheten närmare ledningsarbetet för verksamheten och fördelning av resurser.
Tjänsten kan kombineras med viss deltid kliniskt arbete, om så önskas.

Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag där du får möjlighet att leda en läkargrupp som arbetar med högkvalitativ diagnostik som motsvarar framtidens krav och utmaningar.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp och bidrar till utvecklingen för hela kliniken. Som stöd finns en ställföreträdande verksamhetschef för radiologi med övergripande medicinskt ansvar för radiologiska frågor samt en administrativ läkarchefsfunktion.


Kvalifikationer
Du kan vara läkare, sjuksköterska eller ha annan högskoleexamen som är adekvat för uppdraget. Det är meriterande om du har chefs/ledarskapserfarenhet inom hälso- och sjukvård och gärna från diagnostikverksamhet. Erfarenhet från radiologi är meriterande.

Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap. Du ska vara intresserad av förändringsarbete och av att leda i en tid av förändring. Vi utgår ifrån att du har förmåga att inspirera, leda och utveckla medarbetarna.

Eftersom du även kommer att leda tillsammans med andra chefer är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är tydlig i din kommunikation och har ett prestigelöst förhållningssätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi utgår från regionens chefskriterier: Värdegrundsbaserat chefskap, Mål- och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap och Utvecklingsorienterat chefskap.Välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan/Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/5589
Kontakt
  • Johan Svalbacke, Verksamhetschef, 010-435 26 01 eller 076-133 40 31
Facklig företrädare
  • Carl Hansen, SACO., Stig Rörvik, Vårdförbundets kansli
  • Kristina Hermansson, Kommunal., Ulrika Andersson, Vision
  • Alla nås via växel:, 010-435 00 00
Publicerat 2019-10-15
Sista ansökningsdag 2019-11-05

Tillbaka till lediga jobb