Skaraborgs Sjukhus, Område Medicin, M1, Läkare medicin

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Hematologiavdelningen på Skaraborgs Sjukhus i Skövde har inneliggande vård för patienter med hematologisk sjukdom. Här jobbar vi med hela spektrumet av hematologiska sjukdomar inklusive akut leukemi men inte stamcellstransplantationer. Vi har också en stor poliklinisk verksamhet och ansvarar för att hematologberedskap finns 24/7.

Vi är stolta över att ha ett mycket bra samarbete mellan alla olika specialiteter, vilket skapar bra förutsättningar för intresserade ST-läkare och en bra understödjande vård för våra hematologipatienter. För dig som specialist inom hematologi betyder detta att du får en mycket bred och intressant hematologisk verksamhet och möjligheten till att vara delaktig i utformandet av arbetet på vår klinik.

Arbetsuppgifter

Avdelnings- och mottagningsarbete. Som specialist deltar du även i hematologberedskapslinjen. Frivilligt deltagande i internmedicinsk bakjourslinje.

Kvalifikationer

För att trivas och göra ett gott arbete hos oss ser vi att du är kvalitetsmedveten, serviceinriktad samt har en god samarbetsförmåga. Vi söker dig som har läkarlegitimation/specialistkompetens inom hematologi.

Om Skövde

Skövde är en liten stad med ca 55 000 invånare, en traditionsrik historia och ett vackert gammalt centrum. Staden är strategiskt belägen mellan Göteborg och Stockholm och det finns bra tågförbindelser till båda storstäderna med avgångar varje timme. I Göteborgs centrum är du framme på 1 timma och du kan befinna dig i huvudstaden på ca 2 timmar. Förutom närhet till storstäder finns också en vacker omgivning med närhet till både Vänern och Vättern samt flera friluftsområden. Europas största insjöar når du på ca 50 minuters bilfärd. På vintern finns det också tillgång till både utförsåkning och längdskidåkning.

Forskning

Bra forskningsmöjligheter finns, då konkurrensen om forskningspengar är mindre här jämfört med de stora universitetssjukhusen. Om du har ditt projekt i Stockholm eller Göteborg finns möjlighet till finansiering via FoU-enheten i Skövde. För mer information kontakta FoU enheten Skövde, chef Elisabeth Kenne Sarenmalm, 0500-432968, foucentrum.skas@vregion.se

Övrigt

Urvalsprocessen och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/5523
Kontakt
  • Christian Eriksson Nordlund, enhetschef, 072-2046150
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, 0500-431000
Publicerat 2019-10-10
Sista ansökningsdag 2019-11-14

Tillbaka till lediga jobb