Kungälvs Sjukhus, Psykiatriska kliniken

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Sjukhusen i väster har en budgetomslutning på cirka 2815 mnkr.

Vill du bli en del av det nya Kungälvs sjukhus – det växande akutsjukhuset som präglas av nära samarbete och där medarbetaren är en del av utvecklingen? Vi har ett personcentrerat förhållningssätt i allt vi gör, där patienten är en aktiv part i teamet och medarbetarna ges en utvecklande och trivsam arbetsmiljö.
Sjukhuset befinner sig i ett spännande utvecklings- och expansionsläge där vi bygger helt nytt för att möta framtidens vårdbehov i moderna lokaler, där alla patienter har eget rum. Vårt mål är att ge högsta kvalitet i omhändertagandet av patienten.

Kungälvs sjukhus är en del av Sjukhusen i väster, en förvaltning inom Västra Götalandsregionen. I förvaltningen ingår också Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus och Frölunda Specialistsjukhus.

Beskrivning
Psykiatriska kliniken ansvarar för den psykiatriska öppenvården för barn 0-18 år i framför allt Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörns kommuner. Vi har specialiserade team för självskadeproblematik och ätstörningsvård. För slutenvården ansvarar Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.
De barn- och ungdomspsykiatriska öppenvårdsmottagningarna är belägna i Kungälv och Stenungsund. Vid alla mottagningar arbetar man som läkare i multiprofessionellt team. Verksamheten kännetecknas av hög kompetens och hög grad av samverkan samt bedrivs utifrån ett tvärprofessionellt perspektiv.
Som ST-läkare/underläkare arbetar du med utredning och behandling av patienter med barnpsykiatrisk problematik. Du får en klinisk handledare och som ST-läkare dessutom en huvudhandledare som följer dig på vägen till färdig specialist. ST är en utbildningstjänst och många moment sker inom kliniken. Randning på andra förvaltningar ingår, liksom kurser för att erhålla en komplett utbildning. Läs mer om målen för ST på SFBUPs hemsida www.sfbup.se. Vår klinik genomgick under våren 2019 en SPUR-inspektion.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare med intresse för både psykiatri och för barn och ungdomars hälsa. Du skall ha goda kunskaper i svenska språket. Har du tidigare erfarenhet från arbete inom psykiatri eller barn- och ungdomssjukvård är detta meriterande. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Övrigt
Vi begär utdrag ur belastningsregistren på alla som erbjuds anställning på Psykiatriska kliniken. Intervjuer sker löpande.

Anställningsform
ST-läkare tillsvidareanställning, för underläkare visstid.

 

Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungälv/Stenungsund
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/5077
Kontakt
  • Sven Ernstsson, sektionschef/läkarchef, 0700 - 20 77 14
Facklig företrädare
  • Aron Odin, SACO, 0303 - 984 40
Publicerat 2019-09-11
Sista ansökningsdag 2019-10-04

Tillbaka till lediga jobb