Västfastigheter, Område Teknik, Säkerhet och Miljö

Västfastigheter bygger hus som räddar liv. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn i hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners skapar vi hållbara miljöer. Därför söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter och vårdpersonal.

Läs mer om oss på www.vastfastigheter.se

Område teknik, säkerhet och miljö förvaltar och äger de tekniska systemen i byggnader och mark. Området ansvarar för säkerhet och arbetar med att skapa trygga och robusta lokaler för att skydda samhällsviktig verksamhet. Miljö- och energienheten har ett särskilt ansvar för att driva och samordna arbetet för att nå Västra Götalandsregionen ambitiösa energimål.

Västfastigheter söker Säkerhetssamordnare till Uddevalla

Vi på Västfastigheter är inne i en spännande utvecklingsfas och har många nya projekt och utmaningar framför oss. Våra tjänster och vår kunskap inom säkerhets, brand och risk efterfrågas och vi behöver därför förstärka vårt team med ytterligare en erfaren och engagerad säkerhetssamordnare. Som säkerhetssamordnare på Västfastigheter arbetar du i en dynamisk roll, där du ena dagen jobbar med strategiska uppgifter och den andra dagen är ute i verksamheten som operativt stöd vid ny- och ombyggnationer. Du fungerar också som sakkunnig och kravställare vid projekt rörande brand och säkerhetsfrågor.

Vad innebär rollen som säkerhetssamordnare hos oss?

Arbetsuppgifterna består av att stödja våra olika områden och projekt med systematiskt brandskydds- och säkerhetsarbete, vilket innebär kundkontakter och samverkan med andra förvaltningar och myndigheter. Du ingår i enheten för Säkerhet, brand och risk där du tillsammans med övriga säkerhetssamordnare förstärker enheten genom ett aktivt förbättringsarbete.

Du driver även utvecklingen av förvaltningens säkerhetsstrategiska mål med tillhörande riskanalyser och kontinuitetsplanering.
Som säkerhetssamordnare håller du också ihop internutbildningar, är delaktig i planering av krisövningar och säkerställer efterlevnad av föreskrifter, myndighetskrav, lagar och förordningar.

Du rapporterar direkt till Säkerhetschefen och din placering är i Uddevalla. Uppdragen finns inom hela regionen därför förekommer resor relativt ofta. Vi ser gärna att du åker kollektivt i tjänsten men B-körkort är ett krav för att kunna hantera uppdraget

Vad behöver du ha med dig sedan tidigare?

• Eftergymnasial utbildning inom skydd mot olyckor, säkerhetssamordnare eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
• Några års erfarenhet av säkerhetsarbete, gärna inom större organisationer.
• God erfarenhet av att göra risk och sårbarhetsanalyser (brandsäkerhet, fysisk säkerhet och kontinuitet)
• Ett prestigelöst förhållningssätt
• B-körkort
Meriterande är om du har erfarenhet av brandskyddsfrågor, informationssäkerhet och fysisk säkerhet.
Personliga egenskaper

Du är en kommunikativ och utåtriktad som person som har lätt för att samarbeta med andra och är van att jobba både självständigt och i grupp. Du har förmågan att underhålla och utveckla existerande nätverk inom regionen, samverkande myndigheter, företag och organisationer. Ett tekniskt intresse och erfarenhet av att arbeta i projekt kommer underlätta för dig att komma in i rollen.

Varmt välkommen med din ansökan senast 29 september, urval kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut.

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västfastigheters vision ”tillsammans skapar vi hållbara miljöer”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omgående
Löneform fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad heltid
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/5076
Kontakt
  • Johan Benson, Enhets- och säkerhetschef , 072-240 86 42
Facklig företrädare
  • Daniel Hansson, Vision , 070-780 57 59
  • Johannes Edvinsson, SACO , 070-926 26 68
Publicerat 2019-09-11
Sista ansökningsdag 2019-09-29

Tillbaka till lediga jobb