Folktandvården, Specialkliniken för sjukhustandvård Skövde/Lidköping

Folktandvården Västra Götalands vision är ”Frisk i munnen hela livet”. Vi gör skillnad för människors hälsa. Vår kompetens, ambitionsnivå, utvecklingskraft och storlek är helt unik inom svensk tandvård. Hos oss får du ett meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, gott ledarskap och bra utvecklingsmöjligheter.

Om jobbet

Hos oss träffar du vuxna patienter i alla åldrar, med olika vårdbehov och olika medicinska förutsättningar. Du får användning av och kan kontinuerligt utveckla hela din kompetens, och i din tjänst har du stor nytta av både kreativitet, empati och servicekänsla.

Tjänsten som assisterande tandsköterska innefattar assistans både vid traditionell tandbehandling, behandling under sedering och narkosbehandling. I dina arbetsuppgifter ingår även administrativa delar.

Om oss
Vi arbetar i en positiv anda där teamarbete och utveckling av verksamheten är naturliga inslag. Vi tycker det är spännande med utmaningar och nytänkande och strävar efter att engagera alla medarbetare i klinikens utvecklingsarbete.

Sjukhustandvården/orofacial medicin är belägen på Skaraborgs sjukhus i Skövde. Från och med nu i april 2019 har vi samlokaliserat oss med de övriga odontologiska specialiteterna och är belägna på sjukhuset, i helt nya fräscha lokaler. Sjukhustandvården/orofacial medicin har tillsammans 5 av 19 behandlingsrum. Här arbetar ca 9 personer varav 3 tandläkare, 1 tandhygienist, 4 tandsköterskor och en medicinsk sekreterare. 

Vi bedriver specialisttandvård inom området orofacial medicin/sjukhustandvård för remitterade patienter från både allmäntandvård (Folktandvården och privat), och från sjukvården. Mer än 50% av våra remisser kommer från sjukvården.

Orofacial medicin och pedodonti är två separata verksamheter med en gemensam chef. Vi jobbar självständigt i de olika verksamheterna, men samverkar tillsammans och över verksamhetsgränserna vid behov.

Vi har även ett gott samarbete med övriga tandvårdsspecialiteter som vi nu också delar lokaler med i den nya specialisttandvårdskliniken på SkaS Skövde.

Om dig
Du är utbildad tandsköterska och har gärna några års erfarenhet inom yrket. Har du annan vårdutbildning är det meriterande. Som medarbetare hos oss möter du patienter, men även anhöriga, gode män och personal. Du måste därför trivas i kontakten med människor och förstå vikten av god service och bra bemötande.
Vi värdesätter om du är duktig på att samarbeta, är lösningsinriktad och har lätt för att kommunicera.

Du har kunskaper i svenska språket som motsvarar svenskt gymnasium  i såväl tal som skrift. Du bör också ha goda kunskaper i engelska. Vårt journalsystem är T4, vilket underlättar om du har erfarenhet av.

Är du nyutbildad får du ett individuellt upplagt handledningsprogram under första tiden. Handledningsprogrammet är en del av vårt tvååriga utvecklingsprogram med upp till 8 dagars kompetensutveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om rekryteringsprocessen
Du som inte redan är anställd hos oss blir kontaktad av rekryterare på HR-enheten för intervju. Efter ansökningstidens slut gör klinikchefen ett urval av de sökande och kallar till intervju på kliniken. Då ger vi också mer information kring våra verksamheter.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4902
Kontakt
  • Carl Otto Brahm, klinikchef, 0722-26 52 32
Facklig företrädare
  • Carina Berndtsson, Vision, 010-441 73 70
Publicerat 2019-09-12
Sista ansökningsdag 2019-09-25

Tillbaka till lediga jobb