Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Regionhabilitering

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Vid Regionhabiliteringen bedrivs regional specialiserad habilitering och rehabilitering för barn och ungdomar i åldrarna 1-18 år med medfödda och/eller förvärvade neurologiska funktionsnedsättningar. Utifrån remittentens frågeställning bildas ett tvärprofessionellt team som kan bestå av arbetsterapeut, psykolog, dietist, läkare, sjuksköterska, kurator, logoped, specialpedagog, sjukgymnast och habiliteringsassistent. Utveckling och forskning är en del av verksamheten. Se gärna vår hemsida: www.sahlgrenska.se/su/regionhabiliteringen

Om arbetet

Som kurator hos oss har du ett varierande arbete. Du bedriver kvalificerat psykosocialt utrednings- och bedömningsarbete med de familjer som kommer till Regionhabiliteringen. Detta innebär bland annat stödjande, motiverande och bearbetande samtal främst med föräldrar och/eller andra vårdnadshavare, men det förekommer även samtal med barnen/ungdomarna. Det kurativa arbetet utgår ifrån att stärka familjerna att hantera det som framkommer i samband utredningar och diagnosbesked. Kurator ger även information om det stöd som samhället kan ge. I arbetsuppgifterna ingår samverkan med andra vårdgivare och kommuner. Arbetet sker i tvärprofessionella team.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet av arbete med barn och familj liksom erfarenhet från habilitering eller liknande verksamhet ser vi som meriterande.

Vi värdesätter intresse för utvecklingsarbete inom vårt verksamhetsområde. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom god förmåga att samarbeta i tvärprofessionella team. För att vara framgångsrik i arbetet krävs även en fallenhet för att arbeta självständigt och kvalitetsmedvetet.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under annonseringstiden, så vänta inte med din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Indviduell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4552
Kontakt
  • Enhetschef, Tomas Wahlgren, 070- 640 29 65
  • Kurator, Eva Wallander, 031- 343 76 17
Facklig företrädare
  • SACO, Åsa Fyrberg Fridlizius, 031 - 343 76 51
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-08-28

Tillbaka till lediga jobb