Södra Älvsborgs Sjukhus, Arbetsterapin Rehab

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Vill du vara med och bidra i utvecklingen av rehabilitering inom arbetsterapi och reumatologi?  

Vid Arbetsterapi Rehab erbjuds arbetsterapi till alla patienter inom medicinsk och geriatrisk rehabilitering, strokeenhet samt reumatologi och neurologi. På enheten arbetar ca 30 personer som arbetsterapeuter, aktiveringspedagog, arbetsterapibiträden, arbetsinstruktör och rehabinstruktör. Hos oss kan du göra skillnad i människors liv samtidigt som du får möjlighet att utveckla din yrkeskompetens inom specialiserad rehabilitering.

Om vår lediga tjänst

Nu söker vi en arbetsterapeut som ska ingå i team som främst arbetar med rehabilitering av personer med reumatisk sjukdom på klinikens öppen- och slutenvård, samt polikliniska besök. Arbetet utgår från patientens behov av att öka förmågan till aktivitet och delaktighet genom att utreda behov samt ge råd, stöd och behandling kring dagliga aktiviteter. Insatser och behandlingstid varierar beroende på patientens förutsättningar och de arbetsterapeutiska behandlingarna sker både individuellt och i grupp.

Vårt arbetssätt präglas av samarbete och vi arbetar i team med andra yrkesprofessioner. I arbetet kommer du få möjlighet att följa patientens rehabilitering över tid.

Med många erfarna kollegor har du gott stöd i ditt arbete. Vi ger också möjlighet att du fördjupar dina specialistkunskaper på universitets- eller högskolenivå medan du arbetar.

Det finns också möjlighet att arbeta med andra patientgrupper inom Arbetsterapi Rehabs uppdrag.

Vi erbjuder dig

•  Introduktion av en mentor som handleder dig i arbetet

•  Möjlighet att utvecklas bland många specialiserade arbetskamrater

•  Kompetensutveckling genom interna och externa utbildningar

•  Ett gott arbetsklimat i aktivitetsanpassade lokaler både inomhus och utomhus

•  Teamarbete tillsammans med andra professioner

Läs mer om våra sjuhusgemensamma förmåner

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Arbetet kräver god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Erfarenhet av arbete inom reumatologi, neurologi, hjärnskaderehabilitering eller smärtrehabilitering är meriterande. Då arbetet präglas av samarbete ställs stora krav på god helhetssyn och att du är flexibel. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om kliniken

Neuro- och rehabiliteringskliniken på Södra Älvsborgs Sjukhus har ca 400 medarbetare. Vi bedriver verksamhet i Borås och i Skene. Neuro- och rehabiliteringskliniken har ett stort fokus på att utveckla vården och rehabiliteringen för våra patienters bästa; tillsammans med patient och medarbetare. Som anställd hos oss ingår deltagande i dagligt förbättringsarbete.

Läs mer om SÄS som arbetsplats

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 % eller enligt överenskommelse
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4550
Kontakt
  • Eva Hallquist, Enhetschef, 033-616 3212
Facklig företrädare
  • Lena Bengtsson Sjöqvist, Sveriges Arbetsterapeuter, 010-435 92 35
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-09-08

Tillbaka till lediga jobb