Sahlgrenska Universitetssjukhuset, BUP Slottis Korttidsvårdsavd

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Korttidsvårdavdelningen Slottis har åtta vårdplatser för femdygnsvård. Barn och ungdomar upp till 18 år med psykiatrisk problematik remitteras hit från BUP:s distriktsbaserade mottagningar för utredning och/eller behandling samt från BUP:s akutenhet. Alla våra patienter vårdas enligt HSL. Enheten arbetar enligt vårdkedjeprincipen med avgränsande och specificerade uppdrag från remittenten. Behandlingsarbetet bedrivs utifrån ett kognitivt förhållningssätt med psykopedagogiska inslag. De vanligast förekommande diagnoserna hos patienterna är anorexia nervosa, depression, ångeststörningar och olika neuropsykiatriska tillstånd. Vårdtiderna varierar från cirka sex veckor upp till fyra månader. Patientens föräldrar/närstående och socialtjänsten är viktiga samarbetspartners, liksom pedagogerna i den intilliggande skolan, där patienterna erbjuds skolgång under behandlingstiden. Verksamheten som bedrivs utifrån ett tvärprofessionellt perspektiv kännetecknas av hög kompetens samt en hög grad av samverkan.

Om tjänsten

Som sjuksköterska på BUP Korttidsvårdsavdelning arbetar du med psykopedagogiskt behandlingsarbete i ett team och har ansvar för medicinhanteringen. Att arbeta med barn och ungdomar inom slutenvården är ett spännandande och utmanande arbete. Då Slottis tar emot patienter i det akuta skeendet så behöver man vid behov ta emot patienter dygnet runt. Du arbetar var sjätte helg/dagtid. Som personal krävs det att man finner det utmanande att arbeta till viss del i det oförutsägbara. Vi erbjuder handledning och självskydd.

Tjänsten innebär en visstidsanställning på sju månader med chans till förlängning.  

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Önskvärt är att du har erfarenhet av arbete inom psykiatrin. Vi vill att du är flexibel, har god samarbetsförmåga samt hög stresstolerans. Vi önskar att du har ett intresse för arbete med målgruppen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistren begärs på all vårdpersonal före anställning. Rekrytering sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-11-01eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4548
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Malin Berglund, 031-343 52 65 / 070- 020 66 31
  • Vårdenhetsöverläkare, Catharina Winge Westholm , 031-343 52 51/ 070- 243 99 14
  • Sektionsledare, Zandra Stenback , 031- 365 52 50
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-08-28

Tillbaka till lediga jobb