Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning 238 Kardiologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Är du vår nya kollega? Vi satsar på våra medarbetare och din utveckling är viktig för oss!

Vi behöver dig

Är du legitimerad sjuksköterska och har intresse för kardiologi, då kan detta vara din blivande arbetsplats! Vi värdesätter bland annat att du har ett gott bemötande till patienter, anhöriga och medarbetare. Du är flexibel och kan hantera hastigt uppkomna situationer med bibehållet lugn och fokus på att lösa situationen. Vidare ser vi gärna att du visar engagemang och vilja i ditt arbete och är intresserad av att bidra till utvecklingen av vår verksamhet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan erbjuda dig ett intressant, roligt och utvecklande arbete. Vårt mål är en hög kunskapsnivå för att tillgodose en god och säker vård. Det innebär att du får kontinuerlig vidareutveckling och utbildning i din roll som sjuksköterska. Vi erbjuder AHLR-utbildning och teknikdagar, eftersom vår avdelning är medicintekniskt avancerad. Utöver detta erbjuder vi en rad utbildningar inom kardiologi på Göteborgs Universitetet samt akutmedicin. Det finns även möjligheter till fördjupning och forskning. Dessutom kommer du bli delaktig i vår arbetsgrupp som har en bra sammanhållning och ett gott arbetsklimat.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har en tidskvotering vissa timmar på natten som innebär att nattjänstgöring 32 t/v ger heltidslön samt dubbel Ob-ersättning under timmarna 22:00 – 06:00.

Om oss

Avdelning 238 är en vårdavdelning med inriktning mot kardiologi. Vi tar emot patienter med hjärtrelaterade besvär som är i behov av akutvård eller eftervård, såsom akut kranskärlssjukdom, hjärtinfarkt, instabil angina, hjärtsvikt och rytmrubbningar. Vi vårdar också patienter som är i behov av övervakning av vitalparametrar men som inte behöver intensivvårdens alla resurser.

Vårdavdelningen har 16 fastslagna platser fördelat på sex stycken hjärtintensivplatser (HIA) och tio stycken eftervårdsplatser (EVA). Många av patienterna kommer till oss via akutmottagningen men kan också komma från en annan mottagning eller vårdavdelning. När tillstånden stabiliseras flyttas patienten i första hand till en eftervårdsplats, där också patienter med hjärtsvikt vårdas liksom patienter som utreds för kranskärlssjukdom, klaffvitier och rytm-rubbningar. Verksamheten har många kontaktytor med angränsande verksamheter så som akutmottagning, ambulans, medicin- och hjärtmottagning.

Om tjänsten

Som sjuksköterska hos oss arbetar du i nära samarbete med en undersköterska och du arbetar omväxlande på HIA och eftervården. I din roll som sjuksköterska kommer du att erhålla personliga delegeringar. Som ny medarbetare hos oss får du gå bredvid en erfaren sjuksköterska under tre till fyra veckor beroende på din tidigare erfarenhet. Är du nyexaminerad sjuksköterska? Vi arbetar med mentorskap med syfte att stödja och underlätta för den nyexaminerade sjuksköterskan att växa in i sin profession, där vi strävar efter att skapa trygghet och delaktighet. Vi arbetar med individuell schemaplanering.

Vill du vara med på vår resa?

Vi värdesätter öppenhet, mod, förmåga att påverka och engagemang. Vi vet att dessa egenskaper kommer att driva avdelningen framåt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Låter detta intressant och som din framtida arbetsplats? Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, så välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Kan diskuteras
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4539
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Thomas Winsnes , 070-020 79 22
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Magnus Hansson , 031- 343 16 08 / 073
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-08-28

Tillbaka till lediga jobb