Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri kognition och äldrepsykiatri

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vilka är vi

Inom Neuropsykiatrin finns fyra avdelningar med tre huvudsakliga målgrupper: Äldrepsykiatri, Minnesrelaterade sjukdomar och Omsorgspsykiatri.

  • Äldrepsykiatri, vilket innebär allmänpsykiatrisk sjukdom i hög ålder. Vi tar emot personer över 70 år som inte har en psykiatrisk tillhörighet till annan psykiatrisk klinik/öppenvård i StorGöteborg
  • Minnesrelaterade sjukdomar, huvudsakligen vid misstanke om degenerativa sjukdomar, vilket är vår forskningsprofil. Primärvården ansvarar för basal utredning.Neuropsykiatrin gör utvidgad utredning och har ett konsultativt ansvar
  • Omsorgspsykiatri, psykisk sjukdom hos personer med utvecklingsstörning, där allmänpsykiatrin har det psykiatrisk basansvaret, men vi har en liten specialresurs efter remiss från dem.

Neuropsykiatri, psykofarmakologi och somatik är viktiga områden för att förstå bakgrunden till psykiatriska symtom hos våra målgrupper. Vår främsta uppgift är att utreda, behandla och rehabilitera våra patienter. Samarbete med andra vårdgivare är nödvändigt och utvecklas ständigt. Forskning och klinik har ett nära samarbete.

Avdelning 206  är en avdelning där våra målgrupper är personer med Minnesrelaterade sjukdomar samt personer >70 år med Allmänpsykiatriska sjukdomar. Patienterna är multisjuka, företrädesvis äldre under utredning/behandling för psykiatriska symtom med eller utan demens. Avdelningen är belägna på Mölndalstomten och har 16 vårdplatser vardera Avdelningarna är  akutvårdsavdelningar med ansvar för inläggningar dygnet runt.

Vi arbetar i team med bred professionell sammansättning där kontaktmannaskapet har en viktig roll. Vårt arbetssätt utgår från en helhetssyn på patienten där diagnostik, behandling och omvårdnad är specialinriktad för våra målgrupper. Avdelningen har ett nära samarbete med öppenvård och kommunens olika vårdgivare.

Två av våra medarbetare kommer att vara studielediga, två kommer att gå i pension som arbetar på natten och vi behöver ersätta dessa medarbetare. I denna annons söker vi två skötare till vikariat. 

Fokus resursteam

Vårdavdelning 206 och 207 stöds av Fokus resursteam (http://news.cision.com/se/sahlgrenska-universitetssjukhuset/r/sjukhusets-egna-vardproffs-stottar-utvalda-arbetsplatser-att-bli-battre,c2481574) som är ett utvecklingsarbete med fullt stöd av sjukhusledningen, i samverkan med Göteborgs universitet och Chalmers. Uppdraget är att under två år samarbeta med och stödja fem vårdavdelningar inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset där Avdelning 206 och Avdelning 207 är två utav dessa fem. Målet är att tillsammans skapa den bästa arbetsplatsen.

Om tjänsten

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med sjuksköterska kring omvårdnaden av patienten samt ha en viktig del i planering, samordning och uppföljning av vården. All omvårdnadspersonal arbetar enligt kontaktmannasystem.

Vi kan erbjuda dig ett omväxlande och utåtriktat arbete där du kan utveckla din kompetens inom både psykiatrisk och somatisk vård. Datadokumentation sker i Melior enligt VIPS-modellen.

Om dig

Vi söker dig som är skötare med föreskriven utbildning. Har du studerat psykiatriinriktning alternativt är specialistutbildning som skötare (YH-utbildning) är det meriterande för tjänsten. Även erfarenhet av omvårdnadsarbete på vårdavdelning eller liknande är meriterande.

Du är en utåtriktad person som brinner för arbete med äldre personer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50-100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4508
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Ola Linnhag, 031-343 20 39 eller 072- 732 15 00
Facklig företrädare
  • Kommunal, Skötare Morgan Finnilä , 031- 343 15 20
  • Kommunal, Skötare Helena Hermansson , 031- 343 15 20
Publicerat 2019-08-13
Sista ansökningsdag 2019-08-27

Tillbaka till lediga jobb