Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Avdelning 361

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss
Efter en kortare paus startar vi upp vår avdelning i januari och innan dess vill vi välkomna två nya sjuksköterskor med intresse för psykiatri till vår arbetsgrupp.

Avdelning är belägen i fräscha och ändamålsenliga lokaler i PK-huset på Östra sjukhuset med en harmonisk inomhusmiljö och en vacker trädgård i anslutning till avdelning. Det är en heldygnsvård avdelningen som ansvarar för att ge akut psykiatrisk vård på specialistnivå inom diagnosområden som ångestsyndrom, depression, personlighetssyndrom, neuropsykiatriska störningar, suicidalitet samt PTSD, och ingår i vårdkedjan med den subspecialiserade psykiatriska öpennvårdsmottagningen Gamlestaden för att säkerställa en obruten behandling. Arbetet bedrivs enligt en välutvecklad teampsykiatrisk modell där sjuksköterskor, skötare, specialistläkare och kurator ingår och är inriktad på att ge evidensbaserad akutpsykiatrisk vård i form av bland annat läkemedelsbehandling, ECT, psykoedukativa samtal och stabilisering i en hälsofrämjande miljö. Samverkan med övrig sjukvård, socialtjänst, försäkringskassan, arbetsförmedlingen med flera sker kontinuerligt och patientens delaktighet är central för vårt arbetssätt.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?
Som sjuksköterska på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har du flera möjligheter till att delta i vidareutbildningar alltifrån samtalsmetodik till specialistsjuksköterskeutbildning. Det tillämpas en tydligt karriärutvecklingsmodell för sjuksköterskor.

Just nu pågår en utbildningssatsning i bemötande enligt dialektisk beteendeterapi, DBT. Vi har också en basprogram inom psykiatrin för grundläggande kunskap inom områdena Bemötande och etik, Suicidprevention, Psykiatriska sjukdomstillstånd, Patientsäkerhet och juridik, Psykiatrisk teamarbete, Somatiska sjukdomstillstånd, Hot och våld, Samtalsmetodik, Samverkan samt Närstående- och barnperspektiv.

Om arbetsuppgifter
Arbetet består av behandlingskontakter baserade på patientens vårdplan med varierande arbetsuppgifter som ingår i patientansvariga sjuksköterskans (PAS) arbetsuppgifter som exempelvis samtal och omvårdnadsarbete. Fokus ligger på sjuksköterskans roll som arbetsledare och med ansvar för medicinadministration.

Du förväntas vara delaktig i det utvecklingsarbete som avdelningen för närvarande bedriver för att förbättra verksamhet.

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska gärna med erfarenhet av teamarbete i heldygnsvård samt vana att arbeta med ELVIS/Meilor och SAMSA. Har du någon form av vidareutbildning inom psykiatri ser vi det som merit. Arbetet ställer krav på självständighet, flexibilitet, samarbetsförmåga, viljan att arbeta i team och en god kommunikationsförmåga. Som person är det viktigt att du har en äkta intresse för mänskliga möten och är målinriktad i ditt arbete. Vi kommer att ta stor hänsyn till personlig lämplighet. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-07 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3786
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Alla Lindqvist, 073-056 69 59
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070-082 47 20
Publicerat 2019-06-17
Sista ansökningsdag 2019-07-10

Tillbaka till lediga jobb