Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Dagvårdsavdelning 609

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om vår verksamhet

Dagvårdsavdelningen är en öppenvårdsenhet som har öppet måndag-fredag dagtid. Vi möter personer med substansberoende ofta i kombination med psykiatrisk samsjuklighet. Vi träffar patienterna intensivt och under en begränsad tid i syfte att förbättra samt bibehålla förbättrad livskvalité. Vi arbetar personcentrerat och med ett nära kontaktmannaskap. Under dagarna hos oss deltar patienten på diverse gruppaktiviteter samt har även individuella insatser. Vi arbetar i nära samverkan med socialtjänst, kriminalvård samt övriga vårdgrannar. Vi har 14 vårdplatser.

På enheten arbetar skötare, sjuksköterska, kurator, psykolog, arbetsterapeut, rehabkoordinator, medicinsk sekreterare och läkare.

Vi erbjuder flertalet utbildningstillfällen i beroendelära. Vi startar upp vecka 34 med en orienterande DBT-utbildning vi då går igenom färdighetsträning, kedjeanalyser osv. Vi har regelbunden handledning och upprättar en individuell utvecklings- och utbildningsplan.

Om tjänsten

Som kurator hos oss har du ett varierande arbete. Du arbetar tillsammans med patienten i individuella sociala planeringar med socialtjänsten, kriminalvård eller andra vårdgrannar. Då vi arbetar med gruppverksamhet är det önskvärt att du är bekväm att leda grupper. Du är även den som på enheten har ansvar för barn/anhörigfrågor.

Om dig

Vi söker dig som har socionomutbildning. MI-utbildning, erfarenhet av gruppverksamhet, arbete inom beroende och/eller psykiatri samt DBT-kunskap är meriterande för tjänsten.

Du är en del av vårt team som då ställer krav på god samarbetsförmåga men samtidigt kunna bedriva sitt arbete självständigt. Du skall kunna hantera svåra patientmöten och ha en god förmåga att analyser och sätta in rätt insatser. Vi värnar om vårt arbetsklimat och ser därför att du har en positiv grundinställning och nyfikenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer ske löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-08-19
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3256
Kontakt
  • Veronica Rubin , 076- 940 26 93
Facklig företrädare
  • SACO, Pia Rydberg, 070- 082 44 45
Publicerat 2019-05-15
Sista ansökningsdag 2019-06-05

Tillbaka till lediga jobb