Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Avdelning 306

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Vi är en unik specialiserad avgiftningsenhet som vänder sig till barn och ungdomar upp till 21 år med missbruk av alkohol, narkotika eller tillvänjande läkemedel med eller utan psykiatrisk problematik. Vi försöker i så stor utsträckning möta patienters behov främst med omvårdnad och aktiviteter. Vi har planerade inläggningar på avdelningen efter bl.a. bedömningssamtal och oplanerade inläggningar från akuten. Arbetet bedrivs i nära samverkan med socialtjänst, anhöriga och övriga berörda. Alla ungdomar erbjuds vårdplaneringsmöte och då fastslås patientens eftervårdsplanering av socialtjänsten och med hjälp av vår bedömning. Det övergripande målet med vården är att i samverkan med den unge och övriga berörda bryta ett destruktivt livsmönster och ge chans till nystart. Avdelningen är en del av vårdkedjan med fyra öppenvårdsmottagningar i Göteborg, Mini-Maria.

Avdelningen är en resurs för hela Västra Götalandsregionen och är inrymd i lokaler på Östra sjukhuset.

Om arbetsuppgifter

Som sjuksköterska har du möjlighet att jobba på en alldeles unik avdelning, där man vårdar ungdomar inom sjukvården. Du erbjuds här ett givande och utvecklande arbete. Sjuksköterskan ansvarar för avdelningens omvårdnadsarbete, har egna bedömningssamtal med nya ungdomar, ger vaccinationer (efter utbildning), håller i en fördjupad intervju, Ung-dok, med ungdomen. Arbetsledning är en viktig del av din yrkesroll och du deltar aktivt i miljöarbetet och kontaktmannaskapet. Vi har vårdplaneringar med alla ungdomar i samverkan med socialtjänsten och närstående. Du deltar aktivt i teamkonferenser, APT:n och arbetet med arbetsmiljön på avdelningen. Dokumentationen hos oss sker i Melior.

Kliniken eftersträvar ett närmare samarbete mellan enheterna inom Beroendekliniken och att det skall ges möjligheter till bredvidgång inom klinikens sluten- och öppenvård.

Om dig

Stort intresse av att jobba med unga människor, förmåga att arbeta både självständigt och i team, vilja vara med i vårt utvecklingsarbete för att skapa bästa möjliga vård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det är ett krav på att du är legitimerad sjuksköterska. Det är meritetande om du har kunskap att bemöta ungdomar med beroendelära. Vidare är det meriterande med psykiatrisk förståelse, stort intresse av vårt område och att jobba med unga och även om du har en specialistutbildning inom psykiatri. Det är bra om du har erfarenhet av arbete inom psykiatrisk slutenvård inom psykiatri, beroende eller ungdomsboende/anstalt.

Övrigt information

Då du kommer arbeta med ungdomar upp till 21 år måste vi göra en kontroll i form av ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi kommer att interjuva löpande så vänta inte med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2901
Kontakt
  • Petro Lindeman , 070-082 53 03, avdelningens nummer 031-343 84 06
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070-082 47 61
Publicerat 2019-05-02
Sista ansökningsdag 2019-05-26

Tillbaka till lediga jobb