Psykologenheten mödra-och barnhälsovård Södra Bohuslän, Göteborg

Regiongemensam hälso- och sjukvård är en ny förvaltning i regionen. Våra verksamheter har en stor bredd med inriktning regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nu har du möjlighet att bli en del av oss och vara med på vår spännande uppstart och utveckling.

Starta karriären i Västra Götalandsregionen - vi erbjuder stimulerande arbetsuppgifter på kvalitetscertifierade arbetsplatser. Vi satsar på psykologers utveckling och erbjuder ett sammanhållet PTP-program! Varmt välkommen att söka PTP hos oss!

Du kommer huvudsakligen vara placerad på vår mottagning i Gamlestaden, men två dagar i veckan kommer du att arbeta på vår mottagning i Krokslätt.

Om oss

Psykologenheten för mödra- och barnhälsovård Södra Bohuslän är en enhet med mottagningar i Stenungsund, Kungälv, Landvetter, Partille och Mölndal. Vårt uppdrag är att främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa hos barn genom insatser till blivande föräldrar och familjer med barn i förskoleåldrarna. Tyngdpunkten ligger på förebyggande arbete och tidiga insatser.

Inom Psykologenheten möter du ett brett spektrum av livssituationer och problem kopplade till att bliv förälder, föräldraskapet och småbarnsåren 0 – 6 år. Arbetet är omväxlande och mångfacetterat och vi samverkar med många andra verksamheter så som barnavårdscentral och barnmorskemottagning.

Psykologenheten för Mödra- och barnhälsovård i Södra Bohuslän består av 15 psykologer, en assistent och en enhetschef. PTP-placeringen är huvudsakligen tillsammans med handledaren på vår mottagning i Gamlestaden, som servar boende i Partille kommun. Två dagar i veckan kommer du att arbeta på vår mottagning i Krokslätt. På dessa två mottagningar kommer du att arbeta tillsammans med ca tio andra psykologer.

Läs om våra förmåner på http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/Medarbetarportalen/

Om arbetet

Tyngdpunkten ligger på förebyggande arbete och tidiga insatser med fokus på barns psykiska hälsa och utveckling och föräldrastöd. Arbetet är omväxlande och under din PTP (Praktisk tjänstgöring för psykologer) kommer du under handledning samarbeta med övrig personal inom mödra-och barnhälsovården med arbetsuppgifter som bland annat konsultation till personal inom mödrahälsovård och barnhälsovård, ge föräldrastöd individuellt och i grupp, att bedriva psykologisk behandling av korttidskaraktär samt att utföra bedömnings-och utredningsarbete av små barns utveckling och beteende. 

Arbetet innebär också många samarbeten och kräver ett intresse för samverkan med tex vårdgrannar, socialtjänst och förskola.

Du kommer via PTP-programmet att delta i utbildningsseminarier samt regelbundet träffa de övriga PTP-psykologerna. Läs mer om PTP-tjänst på https://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/sa-ar-det-att-jobba-hos-oss/ptp-psykolog/

Om dig

Du skall ha en psykologexamen och kunna uppvisa ditt examensbevis vid start av PTP-tjänstgöring.

Som person är du självständig men tycker om att samarbeta och trivs med det. Du behöver vara flexibel för att trivas med vårt varierade arbete och har ett professionellt arbets- och förhållningsätt. För oss är psykosocial arbetsmiljö viktigt och vi värdesätter om du uppskattar vår ambition att lära av varandra i stort och smått genom att tillsammans reflektera kring vårt arbete. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

PTP-Psykologtjänst är en visstidsanställning på heltid under 1 år, 2019-09-01 – 2020-08-31. PTP får ej påbörjas utan att ha erlagt psykologexamen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-09-01
Löneform Månadslön, Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg (Gamlestaden, Krokslätt)
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2801
Kontakt
  • Elisabeth Tullhage, 0761 - 38 04 23
Facklig företrädare
  • Annika Westergård, Sveriges Psykologförbund , 0705 - 08 67 81
Publicerat 2019-04-26
Sista ansökningsdag 2019-05-15

Tillbaka till lediga jobb