Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Sjukhusen i väster har en budgetomslutning på cirka 2815 mnkr.

Vill du bli en del av det nya Kungälvs sjukhus – det växande akutsjukhuset som präglas av nära samarbete och där medarbetaren är en del av utvecklingen? Vi har ett personcentrerat förhållningssätt i allt vi gör, där patienten är en aktiv part i teamet och medarbetarna ges en utvecklande och trivsam arbetsmiljö.
Sjukhuset befinner sig i ett spännande utvecklings- och expansionsläge där vi bygger helt nytt för att möta framtidens vårdbehov i moderna lokaler, där alla patienter har eget rum. Vårt mål är att ge högsta kvalitet i omhändertagandet av patienten.

Kungälvs sjukhus är en del av Sjukhusen i väster, en förvaltning inom Västra Götalandsregionen. I förvaltningen ingår också Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus och Frölunda Specialistsjukhus.

Beskrivning

Psykiatriska kliniken består av allmänpsykiatriska mottagningar, psykosteam, akutteam, vårdavdelningar, behandlingshem, BUP-mottagningar, neuropsykiatriskt team och psykiatriskt beroendeteam. Psykosteamet i Kungälv är en av flera öppenvårdsenheter och har Kungälv och Kärra-Rödbo som upptagningsområde. Arbetsplatsen är belägen i vacker omgivning intill Bohus fästning vid Kungälvs södra infart. Det finns goda kommunikationer med kollektivtrafik och med bil, vilket gör det lätt att ta sig hit.

På Psykosteamet arbetar sjuksköterskor, läkare, psykolog, kurator, sjukgymnast, arbetsterapeut, sekreterare och skötare, sammanlagt drygt 10 personer. Vi arbetar med människor med psykotiska upplevelser, enligt de riktlinjer och vårdprogram som är utarbetade i Västra Götalandsregionen.

 Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på Psykosteamet arbetar du som kontaktperson med stödjande samtal, medicinuppföljningar och mer terapeutiska insatser. Vidare har man som sjuksköterska som uppgift att representera omvårdnadsperspektivet vid våra veckovisa behandlingskonferenser och även i andra sammanhang i verksamheten. I arbetet ingår också att möta våra patienters närstående och barn. Du förväntas också leda/delta i olika gruppbehandlingar för både patienter och deras närstående. Det kan röra sig om allt från livsstilsgrupper och grupper för fysisk aktivitet till mer renodlade samtalsgrupper. Vi har nyligen även börjat arbeta mer systematiskt med så kallad vård- och stödsamordning, i nära samarbete med kommunen, för att kunna erbjuda patienterna ett så flexibelt mottagande som möjligt. Inom ramen för verksamhetens uppdrag finns goda möjligheter att utveckla de speciella intressen som den enskilde medarbetaren har.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg. sjuksköterska med vidareutbildning i psykiatri eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av psykosvård eller annan psykiatrisk öppenvård är meriterande liksom utbildning i vård- och stödsamordning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarsfull och har lätt för att samarbeta. Du har förmåga att anpassa dig till rådande omständigheter och att vara kreativ när det gäller utveckling av arbetet. Tjänsten innebär en del resande, både ut i kommunerna och till Kungälvs sjukhus där vår heldygnsvård är belägen. Du måste därför ha körkort.

Övrigt

Vi begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på alla som erbjuds anställning på psykiatriska kliniken

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2013/3106
Kontakt
  • Åsa Gustavsson, enhetschef, 0303-988 87 alt. 070-091 72 36
Facklig företrädare
  • Lena Grundén, vårdförbundet, 0303-984 12
Publicerat 2013-09-09
Sista ansökningsdag 2013-09-23

Tillbaka till lediga jobb