Kurator- och psykologenheten, Neurolog- och rehabiliteringskliniken

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.


SÄS är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. Här finns en bred medicinsk verksamhet, omfattande forskning och utbildningsvård. De flesta arbetar i Borås, men en del av vården bedrivs i Skene. Sjukhuset har också öppenvårdsmottagningar i flera kommuner inom psykiatri och barn- och ungdomsmedicin.


Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om oss
Kuratorerna inom somatisk vård vid Södra Älvsborgs Sjukhus ligger organisatoriskt under Neurolog- och rehabiliteringskliniken. De har gemensamma yrkesträffar regelbundet, ett par gånger varje månad. Handledning i grupp ingår i tjänsten. Möjlighet till stöd under introduktionsperioden finns. 

Om tjänsten
Det huvudsakliga arbetsinnehållet gäller psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete samt att tillföra ett kvalificerat psykosocialt perspektiv i den medicinska vården riktat till patienter tillhörande kvinnokliniken; såsom patienter på gynekologisk mottagning, förlossningsavdelning m.m.

För att trivas hos oss ska du tycka om att arbeta i team, men också fungera självständigt i din yrkesroll.
Målet med kuratorns arbete är att bidra till patienters och anhörigas förmåga och möjlighet att hantera den livssituation som sjukdom kan medföra. Det kan handla om kris-, stöd- och motiverande samtal eller till exempel hjälpa till att samordna kontakter och åtgärder i samhället. Målet är att medverka till att skapa bästa möjliga förutsättningar för patienter att hantera sin livssituation.
I arbetet ingår även kontinuerligt utvecklingsarbete och metodutveckling. 

Du som söker har en godkänd socionomexamen. Erfarenhet från kuratorsarbete riktat mot ovan nämnda patientgrupp är meriterande. Arbetet är omväxlande och ställer stora krav på självständighet, samarbetsförmåga och flexibilitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer genomförs löpande under ansökningstiden så varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1894
Kontakt
  • Tom Nielsen, enhetschef, 033-616 13 67
Facklig företrädare
  • Angelika Bansal, Akademikerförbundet SSR, 033-616 28 62
Publicerat 2019-03-15
Sista ansökningsdag 2019-04-05

Tillbaka till lediga jobb