Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicin Sahlgrenska, Medicinmottagning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

På Medicinmottagningen arbetar vi tillsammans för patienten med patienten.

Hos oss på Medicinmottagningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare och läkare i team och tillsammans ger vi den bästa vård till våra patienter. Vi är en specialistmottagning som utreder olika sjukdomstillstånd som patienten inte kan göra inom primärvården. Vårt mål är att komma fram till korrekta bedömningar för att sätta diagnoser inom endokrinologi och internmedicin. Som sjuksköterska ser du till att patienten har en tydlig behandlingsplan och är välinformerad om behandlingen och sin diagnos. Hos oss känner vi stolthet över vårt viktiga arbete. Patienten skall kunna känna trygghet med vår vård och specialistkompetens!

När vi nu skall utöka vår studieverksamhet söker vi dig legitimerade sjuksköterska med ett brinnande intresse för forskning.  Hos oss arbetar sjuksköterskan både med rena studier, med studier integrerade i den ordinarie mottagningsverksamheten, och ibland med den ordinarie mottagningsverksamheten. Tjänsten avser en projektanställning på ett år med möjlighet till förlängning.

Vi söker nu en forskningssjuksköterska till vår thyroideaverksamhet. Vi är inne i en intensiv fas av klinisk forskning kring våra patienter med Graves sjukdom, där vi just nu har särskilt fokus på de mentala symptomen. Som forskningssjuksköterska ansvarar man bland annat för att koordinera och genomföra forskningsbesök, hantera studieprover, ifyllande av CRF och register allt enlighet GCP kring de studier som går på mottagningen. Vi har också pågående forskning om jodbrist med frågeställningen om jodbrist under graviditet påverkar barnens mentala utveckling. Som forskningssjuksköterska kommer man också att vara koordinator för en nationell studie med mycket kontakt utåt med mödravård och barnkliniker, dels för att underlätta rekrytering och logistiken lokalt, men också för att löpande förse sites med material och hämta hem insamlade prover till vår biobank. I arbetsuppgifterna kan också komma att ingå resor för att informera på plats, samt delta i nationella möten. Vi ser att du är utåtriktad och kan ta människor, lösningsorienterad, men det är också viktigt att du är noggrann och strukturerad vilket innebär att du kan organisera och prioritera aktiviteter på ett säkert och effektivt sätt.

Som sjuksköterska hos oss bedriver du din mottagning för patienter inom bestämda diagnoser. En viktig del i ditt arbete är rådgivning då du ger information och undervisning av behandlingseffekter. Du har omvårdnadsansvaret för patienterna och del i det medicinska ansvaret vilket kräver en personlig mognad där du skiljer på det personliga och professionella. Att kunna arbeta självständigt är en förutsättning då du bedriver egen mottagning. Vi tror att du har förmågan att göra kloka avvägningar och prioriteringar för att nå våra mål med god kvalitet.

I teamarbetet har du förmågan att kunna lyssna och relatera till kollegor på ett lyhört och smidigt sätt. Att kunna skapa goda relationer är viktigt för oss!

Förutom sjuksköterskelegitimation så är det meriterande om du har ett par års erfarenhet som sjuksköterska och tidigare arbetat med forskning. Har du inte GCP utbildning, så kommer vi se till att du får det.

Vi är stolta över vår mottagning och vill att du som är sjuksköterska skall vara med och bidra till att vi ger en vård i toppklass!

Vi intervjuar löpande så ansök redan idag. Välkommen att skicka in din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1885
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Helén Lantz, 031-342 74 71
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Monica Djurner, 076-790 01 40
Publicerat 2019-03-15
Sista ansökningsdag 2019-03-29

Tillbaka till lediga jobb