Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroendemottagning Kvinnor

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Beroendemottagning Kvinnor är en öppenvårdsmottagning inom verksamhet Beroende. Mottagningen vänder sig till kvinnor från 18 år som har ett missbruk/beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika i kombination med psykiatrisk problematik som kräver specialistinsats.

På mottagningen arbetar ett psykiatriskt team bestående av enhetschef, sektionsledare, specialistläkare, sekreterare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, arbetsterapeut samt fysioterapeut/sjukgymnast.

Mottagningen erbjuder utredning, bedömning, återfallsprevention, samtalsbehandling och samtalsstöd på olika nivåer, farmakologisk behandling, arbetsterapi, sjukgymnastik samt gruppverksamhet.

Verksamhet Beroende har flera inrättade specialisttjänster för psykologer och det finns stora möjligheter för psykologer att påverka och vidareutvecklas inom vår verksamhet.

Kliniken befinner sig i ett spännande utvecklingsskede gällande såväl utbud av psykologisk behandling som organisation.

Om tjänsten

Som psykolog på Beroendemottagning Kvinnor är du en del i teamet och har varierade arbetsuppgifter såsom individuell psykologisk behandling, utredning, gruppbehandling samt samverkan/nätverksarbete med patientens familj och olika professionella samverkanspartners.

Arbetet innebär en stor variation då målgruppen har flera samtidiga tillstånd. På mottagningen erbjuds flera olika psykologiska behandlingar med inriktning mot missbruk, psykiatrisk sjukdom och reaktioner på traumatiska händelser. Under det kommande året kommer vi att fortsätta vidareutveckla de psykologiska behandlingarna för kvinnor med självskadebeteende.

Du kommer att bli en viktig del i teamarbetet tillsammans med övriga medarbetare inom olika yrkeskategorier.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av utredningsarbete av såväl missbruk/beroende och psykiatri. Specialistkunskaper inom neuropsykiatri är mycket meriterande. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av KBT men även andra typer av behandlingsarbete.

Vi värdesätter egenskaper så som god samarbetsförmåga, flexibilitet och förmåga att arbeta både självständigt och i team. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Kallelser för intervju kommer ske fortlöpande under rekryteringstiden.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1881
Kontakt
  • Sektionsledare, Irene Mårtensson, 070- 795 68 13
  • Specialistpsykolog, Emma Jakobsson, 031-343 66 00
  • Enhetschef, Göran Larsson, 073- 660 17 49
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet, Eva Björklund, 031-343 38 59
Publicerat 2019-03-14
Sista ansökningsdag 2019-03-28

Tillbaka till lediga jobb