Sahlgrenska Universitetssjukhuset, MGAÖ, Kuratorsenheten

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Kuratorsverksamheten vid medicin/geriatrik/akutmottagning vid Östra sjukhuset är en psykosocial resurs- och stödfunktion för patienter, närstående och personal vid både vårdavdelningar och öppenvårdsenheter.

Målet med kuratorsarbetet är att medverka till att stärka patienters och närståendes möjlighet att hantera inre och yttre påfrestningar i samband med sjukdom/skada och diagnosbesked.

Inom verksamhetsområdet träffar vi patienter med olika medicinska tillstånd som till exempel stroke, hjärtsjukdom, KOL, diabetes, tarmsjukdom och hematologi. Vi är även verksamma på akutmottagningen, intensivvårdsavdelningen, njur- och dialysmottagningen samt Smärtcentrum.

Kuratorsgruppen består idag av fyra socionomer. I och med pensionsavgång söker vi nu en ny kollega.

Om tjänsten

Kuratorn står för den psykosociala kompetensen i vården genom att betrakta patienten utifrån ett helhetsperspektiv. Vi arbetar med psykosocialt utrednings-, bedömnings- och behandlingsarbete både inom slutenvård och öppenvårdsenheter, bland annat genom:

- Information och rådgivning kring samhällets resurser och frivilligorganisationer.
- Samordning av kontakter med myndigheter och vårdgrannar.
- Kris- och stödsamtal i samband med sjukdom, vård och behandling.
- Teamarbete med andra personalkategorier.

I samarbete med Institutionen för socialt arbete tar vi löpande emot och handleder VFU-socionomstudenter. Vi dokumenterar i journalsystemet Melior.

Om dig

Vi söker dig med socionomexamen . Erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård är meriterande.

Det är viktigt att du självständigt kan planera och genomföra ditt arbete. I detta ligger också att kunna prioritera bland ärendena. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga.

Patienternas behov av kuratorskontakt kan ibland uppstå med kort varsel, vi vill därför att du ska kunna vara anpassningsbar utifrån detta, och klara att hantera akuta situationer. Arbetet innebär också polikliniska samtalskontakter under lite längre tid med patienter och/eller närstående som följs vid någon av våra öppenvårdsmottagningar.

Arbetet kräver att du är bekväm med att möta människor i utsatta situationer. Du ska kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1068
Kontakt
  • Enhetschef, Carin Hansson , 031-343 50 05
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR, Pia Rydberg, 070- 082 44 45 / pia.l.rydberg@vgregion.se
Publicerat 2019-02-12
Sista ansökningsdag 2019-02-26

Tillbaka till lediga jobb