Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Dialysmottagning hem- och självdialys

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Hem- och självdialysmottagningen har ett stort fokus på att ta tillvara patientens egenvårdsförmåga och arbetar med SjälvHemoDialys (SHD) och HemHemoDialys (HHD). I båda fallen utbildas patienten och tar själv över ansvaret för inlärda områden. För patienten innebär SHD/HHD ett ökat inflytande över sin sjukdom och sin behandling.

Mottagningen bemannas med sjuksköterskor och nu söker vi dig som har tidigare erfarenheter från vården eller som kommer direkt från sjuksköterskeutbildning. Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt med fokus på patientutbildning och patienternas delaktighet. Mottagningen bedriver verksamhet veckans alla dagar, dag/kväll och med tjänstgöring var fjärde helg.

Om du väljer att arbeta hos oss

Som anställd hos oss får du cirka 8 veckors upplärning enligt plan och får en erfaren sjuksköterska som handledare som sedan fungerar som din mentor, därefter sker fortbildning enligt plan. Varje tisdagsmorgon har avdelningslärare eller en extern föreläsare fortbildning. Du kommer även ha möjlighet till utbildning i Njurmedicinska sjukdomar och omvårdnad 22,5 p på avancerad nivå på Göteborgs Universitet.

Om dig

Några av dina styrkor är att du är bra på att samarbeta, du är flexibel samt har ett tekniskt intresse. Du uppskattar det nära mötet med patienten och kan anpassa dig efter deras behov. Att förklara för patienter hur deras behandling påverkar deras hälsa och välmående är inte alltid det enklaste, därför ser vi gärna att du har en god pedagogisk förmåga och känner dig trygg i att delge information. Du är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet inom akutsjukvård och/eller dialys är meriterande.

Vi letar efter någon som kan komplettera vårt arbetslag och fokus kommer att läggas på personlig lämplighet. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden, så ansök redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1051
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Marianne Carlberg, 073 - 6601600
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Annika Wettergren , 031 - 3423350
Publicerat 2019-03-08
Sista ansökningsdag 2019-03-22

Tillbaka till lediga jobb