Sahlgrenska Universitetssjukhuset, MFT, Terapeutisk strålningsfysik

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning

Medicinsk Fysik och Teknik (MFT) är en kunskapsbred verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med speciell inriktning mot områdena medicinsk fysik och medicinsk teknik och bedriver verksamhet på de tre sjukhusen Mölndal, Sahlgrenska och Östra samt i Borås, med cirka 185 medarbetare. MFT:s arbete baseras på de regulatoriska krav som ställs på vårdgivare, verksamhetschefer och vårdpersonal och arbetar för att medicinteknisk utrustning ska vara säker för patienter och personal. Vi arbetar efter Sahlgrenska Universitetssjukhusets värdegrund ”Tillsammans - för patienten, med patienten”.

Enheten Terapeutisk strålningsfysik (TSF) är en av sex enheter inom MFT och ansvarar för fysik och teknik inom strålbehandlingsverksamheten i Västra Götalandsregionen med behandlingsavdelningar på Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås och på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Vi har drygt 35 medarbetare inom yrkeskategorierna dosplanerare, ingenjörer och sjukhusfysiker.

Den närmaste tiden händer det mycket spännande hos oss. Strålbehandlingsverksamheten inom Västra Götalandsregionen kommer att få nya system för strålbehandling, ny mjukvara (onkologiskt informationssystem och dosplaneringssystem) samt moderna linjäracceleratorer med kringutrustning. Det innebär att vi får samma system i Borås och Göteborg. Det kommer att ge oss ännu bättre förutsättningar för samarbete och samordning av processer.

Arbetsbeskrivning

Vi söker ingenjörer för arbete med strålbehandlingsutrustning, linjäracceleratorer, i Göteborg. Då enheten har ansvar för verksamheterna både i Borås och Göteborg kan arbete i Borås också bli aktuellt. I ingenjörens uppdrag ingår avhjälpande underhåll, kontroll och driftsättning av utrustning för att säkerställa god tillgänglighet för patientbehandlingar. För att åstadkomma detta krävs noggrann planering av underhållet, tillräckliga kunskaper för att kunna reparera utrustningen, god kontroll över nödvändiga reservdelar och tydliga rutiner.

I uppdraget ingår arbetsuppgifter såsom elektronikfelsökning, IS/IT- relaterade uppgifter samt dokumentation i olika system. Vid driftstopp ska felen analyseras och åtgärdas, inte sällan nära patienten. Allt arbete sker i samarbete med kollegor inom enheten samt med sjuksköterskor och läkare på behandlingsavdelningen. Ur ett säkerhetsperspektiv är samarbetet med enhetens sjukhusfysiker mycket viktigt och sker genom en tät och tydlig kommunikation och gemensamma planeringsmöten.

Vi söker nu ingenjörer med god samarbetsförmåga och servicekänsla. En grundförutsättning för att arbeta som ingenjör inom vården är att ha förståelse för arbetet nära patienten och att kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller har utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterade att du har medicinteknisk erfarenhet från arbete med acceleratorer eller radiologisk utrustning samt att du har praktiskt handlag och god elektronikkännedom. Det är även meriterande om du är certifierad medicinteknisk ingenjör.

Kompetenser vi värdesätter är att du är noggrann och ansvarsfull ur ett säkerhetsperspektiv, är strukturerad och har god problemlösningsförmåga. Du bör ha god förmåga att kunna skifta mellan olika arbetsuppgifter samt att felsöka i komplex utrustning och system. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg med möjlighet till tjänstgöring i Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1037
Kontakt
  • Enhetschef, Kerstin Müntzing, 031-342 72 37
Facklig företrädare
  • Sveriges Ingenjörer, Iowan Hedendahl, 031-343 66 75
  • Vision, Eva-Lotta Yngvesson, 031-342 71 16
Publicerat 2019-02-11
Sista ansökningsdag 2019-03-08

Tillbaka till lediga jobb