Södra Älvsborgs Sjukhus , Forskningsenhet

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Forskning och innovation på SÄS Sjukhuset har en tydlig ambition och strategi för forskning och innovation (FoI) med en stark koppling till klinisk verksamhet. Forsknings- och innovationsrelaterade resurser styrs mot tre strategiska områden: klinisk patientnära forskning, innovationer för framtidens sjukvård och nya arbetssätt i vården. Sjukhuset driver forsknings- och innovationsprojekt inom flera områden och arbetar aktivt för att etablera starka samarbeten kring forskning och innovation, främst inom Västra Götalandsregionen och lokalt i Boråstrakten. Sjukhuset erbjuder ett komplett stöd för forskning och innovation och har samlat detta stöd i en central forskningsenhet. På forskningsenheten arbetar sjukhusets forskningschef, tre forskningsledare, en forsknings- och innovationsledare samt en forskningsadministratör. Sjukhusets kliniska forskare, doktorander och innehavare av forskningstjänster är knutna till enheten under den forskningsrelaterade delen av sina uppdrag. Under 2019 kommer även en verksamhet för klinisk prövning att starta. I din roll som forskningssjuksköterska är du en viktig del i utvecklingen av denna verksamhet.
Webbplats http://www.vgregion.se/sas/Forskning/ 

Är du vår nya forskningssjuksköterska?
Som forskningssjuksköterska är du med och bidrar till utvecklingen av den nya kliniska prövningsverksamheten på sjukhuset. Du ansvarar för studier där du förväntas planera, genomföra och följa upp det kliniska studiearbetet tillsammans med ansvarig prövare och övriga medarbetare. I studierna arbetar du med patienter och frivilliga försökspersoner och ansvarar för att utföra undersökningar och provtagningar enligt protokoll för varje specifik studie. Du förväntas även skapa och leda ett nätverk av aktiva forskningssjuksköterskor på sjukhuset. Tjänsten innebär tjänstgöring under dagtid, men om specifik studie så kräver kan även kvälls-/nattjänstgöring i undantagsfall förekomma.

Kvalifikationer
Du är sjuksköterska alternativt biomedicinsk analytiker med flera års arbetslivserfarenhet samt gedigen erfarenhet från arbete med kliniska prövningar. Vi lägger vikt vid noggrannhet samt egen drivkraft. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga samt har lätt för att knyta nya kontakter. Vi ser även att du är strukturerad och har en god organisationsförmåga. Du behöver också vara serviceinriktad. God datorvana, GCP-kunskap samt goda färdigheter i engelska i tal och skrift är ett krav. För tjänsten läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är av stor betydelse att du är trygg med att agera självständigt men samtidigt har lätt för att samarbeta. Du kommer att arbeta nära enhetens samordnare för innovation och klinisk prövning samt de medicinskt ansvariga för sjukhusets verksamhet med kliniska prövningar.

Vi ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Vi genomför urval och intervjuer löpande under ansökningstiden så välkommen med din ansökan redan idag!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1035
Kontakt
  • Marie Rusner, forskningschef, 033-616 2477 alt 070-265 0374
Facklig företrädare
  • Lena Andersson, Vårdförbundet, 033-616 2137
Publicerat 2019-02-11
Sista ansökningsdag 2019-03-18

Tillbaka till lediga jobb