Södra Älvsborgs Sjukhus, Vårdenhet för rehabiliteringsmedicin

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

SÄS är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. Här finns en bred medicinsk verksamhet, omfattande forskning och utbildningsvård. De flesta arbetar i Borås, men en del av vården bedrivs i Skene. Sjukhuset har också öppenvårdsmottagningar i flera kommuner inom psykiatri och barn- och ungdomsmedicin.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Beskrivning
Neuro- och Rehabiliteringskliniken vid Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS), Borås, ansvarar för att vårda, medicinskt behandla och rehabilitera patienter med övervägande somatiska och kognitiva funktionshinder vilka har förvärvats genom skada eller sjukdom. Verksamheten är indelad i geriatrisk rehabilitering och rehabiliteringsmedicin. På avdelningen har vi 16 platser för dygnet runt vård. Patienterna är oftast i arbetsför ålder som efter skada eller sjukdom har funktionshinder som exempelvis traumatiska hjärnskador, ryggmärgsskador, frakturer efter trafikolyckor, MS, stroke, amputationer och reumatologiska sjukdomar. Vi arbetar i team tillsammans med läkare, arbetsterapeut, sjukgymnast, kurator, logoped och psykolog.

Arbetstid
Dag/kväll/helg. Tjänsten är ett vikariat på mer än 6 månader

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad undersköterska med erfarenhet inom rehabilitering och har arbetat med patienter som har trachealkanyl och/eller andningsstöd. Eftersom vi arbetar i tvärprofessionella team är det viktigt att du tycker om att samarbeta med olika yrkeskategorier. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet där förmågan att arbeta i team, vara ansvarstagande och noggrann samt ha ett gott bemötande är grunden hos oss. I teamet tar du egna initiativ och ser möjligheter till utveckling. Du har en förmåga att se helheten, du är flexibel och trivs i ett högt tempo.
För oss är det viktigt att kunna bemöta både patienter och närstående utifrån deras, ibland mycket svåra, förutsättningar. Detta innebär att du har en empatisk framtoning och är både lyhörd och engagerad i utvecklingsarbetet i teamet, avdelningen och kliniken.
Enheten är en utbildningsvårdsavdelning och tar emot sjuksköterskestudenter i termin två, och 4 samt elever från omvårdnadsprogrammet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1032
Kontakt
  • Elisabeth Johansson, vårdenhetschef, 033-616 1444
Facklig företrädare
  • Ann-Marie Pettersson, Kommunal, 033-166 2037
Publicerat 2019-02-11
Sista ansökningsdag 2019-02-25

Tillbaka till lediga jobb