Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk mikrobiologi, Serologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Klinisk mikrobiologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har idag cirka 200 anställda och bedriver klinisk mikrobiologisk diagnostik av bakterie-, virus och svamp och parasitorsakade infektioner. Undervisning, utåtriktad informationsverksamhet samt forskning och utveckling ingår i vårt uppdrag. Verksamheten är uppdelad på sex enheter och den aktuella tjänsten är placerad på enheten för Serologi.

Om arbetet

Du kommer att delta i det dagliga diagnostiska arbetet på laboratoriet. Arbetet innebär bland annat provmottagning, analysbestämning, drift av analysinstrument, manuellt laboratoriearbete och utbesvarning av resultat. På avdelningen diagnostiseras bakterier, svampar och virus med serologiska metoder såsom ELISA, IF, CLIA med varierande arbetssätt; allt från manuella tester till högteknologiska instrument.

Serologen är en dynamisk arbetsplats som ger stora möjligheter att utvecklas, där egna ansvarsområden ingår i arbetsuppgifterna. Kvalitetsarbete, utvecklingsarbete och kommunikation med vårdenheter är också viktiga delar i arbetet.

Om dig

Vi välkomnar dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Erfarenhet av arbete på kliniskt mikrobiologiskt laboratorium samt kunskap om serologi är en merit. Har du även vana av kvalitetsarbete och utvecklingsarbete ser vi det som en fördel.

Vi söker dig som är beredd att ta ansvar och kan bidra med din erfarenhet till gruppen. Vi önskar att du har ett engagerat och positivt arbetssätt. Arbeter kräver att du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Som en viktig del i analysprocessen bör du se samarbete och kommunikation som en självklar del i arbetet, ha en hög serviceambition och ett starkt kvalitetstänkande. Vi tror dessutom att du trivs med att arbeta i team med biomedicinska analytiker, biologer, mikrobiologer, läkare och kanslister. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Är du på väg mot examen, ny i yrket eller jobbat några år? Vi är intresserade av dig! Undrar du något så är du välkommen att höra av dig till oss!

Vi söker tre vikarier för att ersätta tre föräldralediga medarbetare. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/971
Kontakt
  • Enhetschef, Fei Sjöberg, 073-775 40 23
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Berit Johansson, 070-082 36 47
  • Naturvetarna, SACO, Ewa Johansson, 031-342 47 09
Publicerat 2019-02-11
Sista ansökningsdag 2019-02-25

Tillbaka till lediga jobb