Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Gothia Forum

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vår verksamhet

Gothia Forum är placerad på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och har uppdraget att stärka klinisk forskning i Västra Götaland och därigenom bidra till bättre vård och behandling av patienter. Verksamheten har utvecklats starkt under den senaste perioden och utgör en viktig del i Västra Götalandsregionens satsning inom Life Science. Inom Gothia Forum arbetar idag drygt 60 medarbetare och vår vision är att göra Västra Götaland till en attraktiv region för högkvalitativ klinisk forskning och bidra till Sverige som ett ledande forskningsland.

För att stärka den kliniska forskningen och utvecklingen i regionen söker vi nu en projektledare, med huvuduppdrag kring regional och nationell samverkan. Fokus för uppdraget är att utveckla regionens arbete med feasibility samt uppföljning och statistik gällande kliniska studier som genomförs.

Du kommer vara en del av teamet på enheten Verksamhetsutveckling, administration och strategiskt stöd och du erbjuds en kunskapsintensiv och kundorienterad arbetsplats med stor flexibilitet. Inom enheten finns idag 12 medarbetare med kompetens inom ekonomi, juridik, administration, kvalitet, utbildning, regional samverkan och kommunikation som ständigt arbetar med att ge god service till våra kunder inom akademi, industri och hälso- och sjukvård.

Arbetsuppgifter

I denna tjänst som projektledare för regional och nationell samverkan ingår arbetsuppgifter som:

  • Medverka i och driva aktiviteter kopplade till Gothia Forums uppdrag som regional nod i Vetenskapsrådets nationella satsning Kliniska Studier Sverige.
  • Förvalta och vidareutveckla processer för feasibilityförfrågningar.
  • Samverka med regionens FoU-verksamheter och tillsammans utveckla arbetet kring uppföljning och statistik för kliniska studier.
  • Bidra till verksamhetsutveckling.
  • Förbättra möjligheterna att bedriva högkvalitativ klinisk forskning och klinisk prövning i regionen.

Gothia Forum har ett regionalt uppdrag vilket innebär att arbetet kan medföra tjänsteresor. Tjänsten är en tvåårig projektanställning med möjlighet till förlängning.

Om dig/kvalifikationer

Du ska ha lämplig utbildning på högskolenivå och vi tror att du har dokumenterad erfarenhet av arbete med kliniska studier, är van att ta ansvar och trivs i en verksamhet under utveckling. Erfarenhet från arbete med både företagssponsrande studier och akademiska prövarinitierade studier är meriterande och vi ser gärna att du har arbetet självständigt inom en större organisation med för rollen relevanta frågor. Även tidigare erfarenhet från arbete med att etablera fungerande nätverk och arbete inom politiskt styrda organisationer är meriterande. Du behöver behärska svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Du bör vara självständig i ditt arbetssätt, ha god samarbetsförmåga och uppskatta att arbeta i en serviceorganisation. Viktigt för denna roll är att kunna bygga upp goda relationer och nätverk med andra parter och vi värdesätter att du är noggrann och har en god kommunikativ, administrativ och strategisk förmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om Gothia Forum på www.gothiaforum.com

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/803
Kontakt
  • Enhetschef, Ulrika Logren , 070- 082 27 59
Facklig företrädare
  • Kommunal, Karin B Andersson, 070- 392 88 63
  • Vårdförbundet, Nicklas Martinsson , 076- 940 28 85
  • Vision, Eva Rudén, 070- 082 22 78 , SACO, Maud Eriksson, 031- 343 10 21
Publicerat 2019-02-04
Sista ansökningsdag 2019-03-03

Tillbaka till lediga jobb