Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Sjukhusen i väster har en budgetomslutning på cirka 2815 mnkr.

Vill du bli en del av det nya Kungälvs sjukhus – det växande akutsjukhuset som präglas av nära samarbete och där medarbetaren är en del av utvecklingen? Vi har ett personcentrerat förhållningssätt i allt vi gör, där patienten är en aktiv part i teamet och medarbetarna ges en utvecklande och trivsam arbetsmiljö.
Sjukhuset befinner sig i ett spännande utvecklings- och expansionsläge där vi bygger helt nytt för att möta framtidens vårdbehov i moderna lokaler, där alla patienter har eget rum. Vårt mål är att ge högsta kvalitet i omhändertagandet av patienten.

Kungälvs sjukhus är en del av Sjukhusen i väster, en förvaltning inom Västra Götalandsregionen. I förvaltningen ingår också Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus och Frölunda Specialistsjukhus.

Beskrivning

Psykiatriska kliniken ansvarar för den psykiatriska vården för såväl barn som vuxna inom Kungälv, Stenungsund/Tjörn och Ale samt för Kärra Rödbo när det gäller vuxna, ca 100 000 invånare. Verksamheten bedrivs med öppenvårdsmottagningar/psykosteam samt fyra avdelningar för heldygnsvård specialiserade mot allmänpsykiatri, beroendevård samt psykosvård. Vi har en välfungerande klinik, med god bemanning och en tradition av nära samverkan, såväl inbördes mellan yrkesgrupper och enheter som utåt med omgivande kommuner och primärvård.  Klinikens storlek har fördelen att det är lätt för medarbetarna att etablera nätverk och vara delaktiga i organisationen.

Psykiatriska öppenvårdsmottagningen Stenungsund-Tjörn
Psykiatriska öppenvårdsmottagningen vänder sig till vuxna med psykisk ohälsa, boende i Stenungsund och på Tjörn. Själva mottagningen är centralt belägen i Stenungsund med närhet till allmänna kommunikationer. Enheten är organiserad i ett psykosteam och två allmänpsykiatriska team. På senare år har psykosteamet med sitt mer mobila arbetssätt även börjat ta sig an allmänpsykiatriska patienter.

Våra målgrupper är patienter med depressioner, manier, svåra ångestrelaterade tillstånd, djupgående personlighetsstörningar, svåra kriser, svår ADHD, ätstörningar, tvångssjukdomar och psykoser.
Vi kan erbjuda medicinsk, psykologisk och social utredning/behandling och arbetar både polikliniskt och uppsökande med hjälp av hembesök. Vi har ett gott samarbete med kommunerna, och bland annat har vi under våren börjat införa den gemensamma behandlingsresursen Vård-och Stödsamordnare för patienter som har omfattande/komplexa vårdbehov.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du till uppgift att leda, följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten utifrån klinikens verksamhetsplan. I uppdraget ingår personalansvar, arbetsmiljöansvar och ekonomiskt ansvar.
Du är direkt underställd verksamhetschefen. I din roll ingår även att tillsammans med personalen utveckla teamarbetet kring patientgruppen och att samverka aktivt med socialtjänst, försäkringskassa, arbetsförmedling och primärvård. Som enhetschef ingår du i klinikens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
har för uppdraget relevant högskoleutbildning
är beredd att ta ett tydligt chefskap
vill medverka och vara drivande i förändrings- och utvecklingsarbete
vill arbeta med teamutveckling och utveckling av vårdkedjor både inom och utanför kliniken.

Tidigare erfarenhet av arbetsledning är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning på psykiatriska kliniken.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stenungsund
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2013/2822
Kontakt
  • Katarina Andersson, verksamhetschef, 0303-984 50
Facklig företrädare
  • Anja Fernqvist, SACO tel 0303-980 46, Marie Lundemo, SSR tel 0303-984 62
  • Lena Grundén, Vårdförbundet tel 0303-984 12, Kicki Ljung Olmås, Vision tel 0303-983 73
  • Mona Haugland, Kommunal, tel 0303-988 40
Publicerat 2013-08-13
Sista ansökningsdag 2013-08-27

Tillbaka till lediga jobb