Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Sjukhusen i väster har en budgetomslutning på cirka 2815 mnkr.

Vill du bli en del av det nya Kungälvs sjukhus – det växande akutsjukhuset som präglas av nära samarbete och där medarbetaren är en del av utvecklingen? Vi har ett personcentrerat förhållningssätt i allt vi gör, där patienten är en aktiv part i teamet och medarbetarna ges en utvecklande och trivsam arbetsmiljö.
Sjukhuset befinner sig i ett spännande utvecklings- och expansionsläge där vi bygger helt nytt för att möta framtidens vårdbehov i moderna lokaler, där alla patienter har eget rum. Vårt mål är att ge högsta kvalitet i omhändertagandet av patienten.

Kungälvs sjukhus är en del av Sjukhusen i väster, en förvaltning inom Västra Götalandsregionen. I förvaltningen ingår också Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus och Frölunda Specialistsjukhus.

Beskrivning

Psykiatriska kliniken består av allmänpsykiatriska mottagningar, psykosteam, akutteam, vårdavdelningar, behandlingshem, neuropsykiatriskt team och psykiatriskt beroendeteam. BUP ingår också i kliniken.
Psykiatriska mottagningen Stenungsund/Tjörn är en öppenvårdsenhet med Stenungsunds och Tjörns kommuner som upptagningsområde. Arbetsplatsen ligger i centrala Stenungsund, med närhet till många av våra vårdgrannar. Det finns goda kommunikationer med kollektivtrafik och bil, vilket gör det lätt att ta sig hit. Vi är omkring 25 personer som arbetar här.
På mottagningen finns två allmänpsykiatriska team och ett team som arbetar med större tonvikt på psykoser. Tjänsten är förlagd till ett av de allmänpsykiatriska teamen, med läkare, sjuksköterska, psykologer, kurator och sjukgymnast samt tillgång till arbetsterapeut. De huvudsakliga diagnosgrupper som vi arbetar med är depressiva och bipolära tillstånd, personlighetsstörningar, ångestsyndrom, ätstörningar, neuropsykiatriska tillstånd samt patienter med kombinerad psykisk sjukdom och missbruk.

Arbetsuppgifter

Sedvanliga psykologuppgifter såsom utredning, diagnostisering och behandling av vuxna från 18 år.  Arbetet sker i nära samarbete med övriga medlemmar i teamet. I arbetet ingår också att samverka med andra instanser i såväl enskilda patientärenden som med samverkanspartners som kommunala enheter och primärvård.

Kvalifikationer

Legitimerad psykolog samt relevant erfarenhet. Psykoterapeutlegitimation eller specialistutbildning inom psykologisk behandling eller neuropsykologi är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker en person med god samarbetsförmåga och intresse av att utveckla våra arbetsformer. Vi vill också gärna ha någon som kan tänka sig att vara med och leda grupper av patienter och som dessutom har ett intresse för att arbeta med bemötandet av de anhöriga till våra patienter, inte minst barnen.

Övrigt

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning på psykiatriska kliniken.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stenungsund
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2013/2787
Kontakt
  • Kristina Bergqvist, bitr enhetschef, 0303-980 89
Facklig företrädare
  • Ingrid Malmborg, psykologförbundet, 0303-988 33
Publicerat 2013-08-12
Sista ansökningsdag 2013-09-01

Tillbaka till lediga jobb