Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusdirektörens stab

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är med sina närmare 17 000 anställda, ett av Europas största Universitetssjukhus, med ett omfattande vårduppdrag inklusive flera rikssjukvårdsuppdrag och nationellt centraliserade cancerbehandlingar. Vi bedriver vår verksamhet på Sahlgrenska sjukhuset, Östra sjukhuset, Mölndals sjukhus, Högsbo sjukhus, Rågården och inom ett stort antal öppenvårdsmottagningar i Göteborgsområdet.

I vårt uppdrag ingår, utöver sjukvård, att bedriva omfattande verksamhet inom forskning, utveckling, utbildning och innovation. Detta arbete sker i nära samarbete mellan sjukvården i Västra Götalandsregionen och Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs Universitet. En viktig del av det gemensamma arbetet består i att stödja klinisk forskning och utveckling med hjälp av de medel som staten ger för att forskning och utbildning skall kunna ske inom sjukvårdens organisation och struktur, de så kallade ALF-medlen.

Samverkan om användningen av ALF-medlen regleras av det så kallade ALF-avtalet och viktiga fora är sjukvårdens och universitetets samverkansorgan Medi-sam och Hälso-sam.

I enlighet med ALF-avtalet, och mer detaljerat preciserat av Socialstyrelsen, finns även beskrivet vad som skall gälla för enheter som skall definieras som Universitetssjukvårdsenheter.

Uppdraget

Som FoU-strateg med ansvar för ALF-frågor ansvarar du för budgetering och handläggning av ALF-medlen, verkar inom samverkansorganet Medi-sam samt arbetar i nära kontakt med samarbetspartners inom Sahlgrenska Akademin för att genom olika satsningar med hjälp av ALF-medel stödja forskning, utveckling, utbildning och innovation inom sjukvården. En viktig arbetsuppgift är att leda och delta i det fortlöpande arbetet med att följa upp ALF-medlens användning och bistå i de uppföljningar som genomförs av Vetenskapsrådet och Socialstyrelsen. Vidare är ett viktigt uppdrag är att identifiera i vad mån olika sjukvårdsenheter i Västra Götalandsregionen lever upp till kriterierna för universitetssjukvård och stödja dessa enheter i att stärka inriktningen och förutsättningarna för att bedriva sådan vård.

Som stöd finns två heltids ALF-handläggare och en ekonom inom stabsområde FoUUI vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Du rapporterar till FoUUI-direktören vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och ingår i Stabsområde FoUUIs ledningsgrupp.

Vem söker vi?

Du har en adekvat akademisk högskolebakgrund, gärna som legitimerad läkare, med egen forskningserfarenhet och akademisk meritering samt erfarenhet av att ha arbetat med forsknings-, utvecklings-, utbildnings- och/eller innovationsfrågor. Vidare har du en dokumenterad erfarenhet av ledningsarbete/ekonomihantering. Internationell erfarenhet inom forskning och sjukvård är meriterande.

Du har god förmåga att fatta beslut samt initiera och driva förbättrings- och utvecklingsarbete utifrån ett helhetsperspektiv. Du är strukturerad och noggrann samt har förmåga att planera för framtiden. Som person är du lyhörd, diplomatisk och trivs med att arbeta tillsammans. Kommunikation är en av dina starka sidor och du arbetar lösningsfokuserat för att nå uppsatta mål. Med engagemang, delaktighet och tydliga visioner kring forskning och utbildning motiverar du din omgivning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Indviduell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/488
Kontakt
  • FoUUI-direktör, Professor, Lars Grip, 070- 525 29 04
Facklig företrädare
  • Kommunal, Karin B Andersson, 070- 392 88 63, Vårdförbundet, Monica Hammarstrand, 076- 771 01 18
  • Vision, Eva Rudén, 070- 082 22 78
  • SACO, Maud Eriksson, 031- 343 10 21
Publicerat 2019-01-22
Sista ansökningsdag 2019-02-12

Tillbaka till lediga jobb