Folktandvården, Enheten för verksamhetsstöd

Folktandvården Västra Götalands vision är ”Frisk i munnen hela livet”. Vi gör skillnad för människors hälsa. Vår kompetens, ambitionsnivå, utvecklingskraft och storlek är helt unik inom svensk tandvård. Hos oss får du ett meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, gott ledarskap och bra utvecklingsmöjligheter.

Beskrivning
Folktandvården hanterar ett stort antal kemiska produkter i sin verksamhet. För att hanteringen av produkterna ska ske på ett säkert sätt ska arbetssättet riskbedömas. Folktandvården kommer att införa ett nytt arbetssätt för riskbedömning av kemiska riskkällor. Ett arbetssätt som just nu tas fram och testas. Uppdraget som projektledare innefattar att driva arbetet med att breddinföra det nya arbetssättet på Folktandvårdens kliniker, och att anpassa och justera vissa av rutinuppgifterna i kemikaliehanteringssystemet. 

Ditt uppdrag
Som projektledare för införandet kommer du att planera klinikernas utbildningar och riskbedömningar, stödja klinikerna aktivt i riskbedömningsarbetet, och rapportera de aktiviteter som ingår i projektet. Arbetet spänner över ett brett spektrum av arbetsuppgifter, alltifrån problemlösning såväl som rutinuppgifter i vårt kemikaliehanteringssystem samt att skriva styrande dokument. Att läsa och ta till sig information i olika författningar är en viktig del av arbetsuppgiften. Projektet löper under åren 2019-2020. Du kommer att jobba tillsammans med och i nära samarbete med vår miljöstrateg och miljösamordnare.

Du kommer att vara placerad i Göteborg, i nya Regionens hus. Tjänsten innefattar  resor till våra kliniker i regionen. 

Vad kan vi erbjuda dig?
Som en del av Västra Götalandsregionen, en av Sveriges största arbetsgivare, kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Folktandvårdens vision ”Frisk i munnen hela livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. I juni 2019 flyttar vi in i Regionens hus som just nu byggs vid Centralstationen i Göteborg.

Dina Kvalifikationer
För att passa in i rollen ska du ha:

 • Utbildning inom miljö/kemi/arbetsmiljö på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Utbildning inom projektledning och/eller förändringsledning
 • Minst 7 års arbetslivserfarenhet, varav minst 3 år som projektledare/ledare. 
 • Erfarenhet av att driva medelstora projekt eller annan ledarerfarenhet  
 • Kunskap/erfarenhet av riskbedömning av kemikalier och/eller kemikaliehantering
 • Körkort

 Dessutom är det bra om du har:

 • Kännedom om författningar inom kemikalieområdet
 • Erfarenhet av kemikaliehanteringssystem, gärna KLARA 
 • Erfarenhet inom odontologi
 • Erfarenhet av att utbilda/föreläsa

Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

För att passa in i rollen tror vi att du är drivande, självgående, noggrann och förstår vikten av god ordning och struktur. Du har lätt för att samarbeta, är hjälpsam och har en god förmåga att ta människor.

God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift samt goda datorkunskaper krävs.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/430
Kontakt
 • Enhetschef: Kenny Rubinsson, 0700- 825 705
Facklig företrädare
 • TT: Cecilia Johansson, 070-788 49 34
Publicerat 2019-01-25
Sista ansökningsdag 2019-02-17

Tillbaka till lediga jobb