Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Barn- och ungdomspsykiatrin arbetar med att bedöma, utreda och behandla barn och ungdomar med psykisk ohälsa eller som riskerar att drabbas av psykisk ohälsa. BUP Skaraborg har 15 kommuner inom sitt upptagningsområde. Vi har fyra öppenvårdsmottagningar för barn 7-18 år, en öppenvårdsmottagning 0-6 år, en slutenvårdsavdelning, mellanvård, akutmottagning samt en neuropsykiatrisk utredningsmottagning. Öppenvårdsmottagningen i Falköping består för närvarande av tre psykologer, en PTP-psykolog, en kurator, en sjuksköterska, en barnpsykiater, en teamsekreterare samt en enhetschef.

Arbetsuppgifter

BUP arbetar utifrån en helhetssyn på barn och familjer. Som psykolog hos oss arbetar du med psykologisk behandling av barn och ungdomar, både enskilt och i familjekonstellationer. I din anställning ingår att göra barnpsykiatriska bedömningar och utredningar där det kan handla om att differentiera mellan olika barnpsykiatriska tillstånd. Konsultation och handledning till våra vårdgrannar kan förekomma. Möjlighet till att utbildas i och att leda gruppverksamhet finns, liksom möjlighet till annan kompetensutveckling och handledning. Hos oss finns även möjlighet till vissa former av specialisering. Vi har ett nära samarbete med övriga enheter inom BUP samt med socialtjänst, skola, habilitering och hälsa, barn- och ungdomsmedicin m. fl.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Tidigare erfarenhet från barn- och ungdomspsykiatriskt arbete, utredning och behandling  är önskvärt. Vi söker dig som tycker om och har lätt för att arbeta självständigt och i team. Vi ser gärna att du är en flexibel och kreativ person med god förmåga att prioritera och organisera. Kompetens och intresse för olika evidensbaserade metoder är meriterande, vi arbetar för närvarande utifrån KBT och PDT. Inom verksamheten ser vi en ökad efterfrågan på KBT-behandlingar och därför är det för denna tjänst meriterande med KBT-inriktning.

Övrigt

Då vi inom psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerhet högt, har vi en rutin i samband med anställning som innebär att vi begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på alla personer som erbjuds anställning hos oss.

Då anställningen tillhör BUP Skaraborg kan det under semesterperioderna förekomma tjänstgöring på annat ställe inom verksamheten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/vecka, 100 %
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2013/2719
Kontakt
  • Anna-Karin Asp, enhetschef , 0515 - 870 72
  • Malin Finn, psykolog , 0515 - 870 69
Facklig företrädare
  • Anders Eriksson, Psykologförbundet , 0727 - 30 99 40
Publicerat 2013-07-25
Sista ansökningsdag 2013-08-29

Tillbaka till lediga jobb