Medicinkliniken, E71 vårdenhet för hematologi och onkologi

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Arbetsuppgifter
Den hematologiska dagvården växer och vi söker därför en ny sjuksköterska som vill jobba med våra patienter med blodcancer och andra blodsjukdomar. Vi är stolta över vår fina sektion med hög kompetens och mycket arbetsglädje!
Inom verksamheten för hematologi diagnostiserar, utreder, behandlar och följer vi upp patienter med både benigna och maligna blodsjukdomar. Hematologen på SÄS består av både mottagning, dagvård och slutenvård. Många av patienterna ingår i forskningsstudier som bedrivs inom kliniken. För att ge den bästa vården till våra patienter arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare tillsammans i team. 
Vi erbjuder ett stimulerande arbete med möjlighet till avancerad medicinsk teknik i kombination med god omvårdnad. Du arbetar självständigt med stöd av kompetenta och erfarna kollegor. Patienterna erhåller både kurativ och palliativ behandling. Arbetsuppgifterna utgörs huvudsakligen av medicinska behandlingar såsom cytostatika, blod- och trombocyttransfusioner, blodtappningar och andra läkemedelsbehandlingar, samt telefonrådgivning och sedvanliga sjuksköterskeuppgifter runt patienten. Arbetet kräver engagemang, lyhördhet, samarbetsförmåga och nytänkande för att driva utveckling och patientvård framåt. 
Vårdenhet E71:s avdelning är specialiserad på att vårda hematologiska och onkologiska sjukdomstillstånd samt lungcancer. Patienter får kurativ och palliativ cytostatika samt strålbehandling, vilket kan innebära allt från vård av intensivvårdskaraktär till vård av patienter i det palliativa skedet. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har intresse av att arbeta med cancersjukvård. Har du vidareutbildning och eller erfarenhet från hematologi, är det meriterande.
Vi söker dig som är positiv, ansvarsfull som strävar efter att utvecklas och växa i din yrkesroll. Utvecklas genom att använda din kompetens i teamet och växa genom att få ta del av andras kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom förmåga till självständigt arbete, flexibilitet och intresse för att arbeta med människor i utsatta livssituationer. Vi värdesätter förmåga att hantera olika arbetstempo. Du som person är förtroendeingivande och har lätt för att skapa goda relationer både till kollegor och patienter.  

Arbetstid
Du kommer att arbeta dagtid måndag till fredag med rotation till avdelning E71 var femte helg.

Kliniskt basår
Du som är nyutexaminerad sjuksköterska (med maximalt 4 månaders yrkeserfarenhet) genomgår det kliniska basåret i början av din anställning hos oss. Det kliniska basåret innebär ett år av självständigt arbete som legitimerad sjuksköterska samtidigt som du får omvårdnadshandledning av en erfaren sjuksköterska, utbildningstillfällen varje månad och möjlighet att öva på ditt yrke genom kliniska simuleringar på kliniskt träningscentrum (KTC). Dessutom ingår det att arbeta på minst två olika avdelningar för att bredda kunskapen. Läs mer om det kliniska basåret via denna länk: http://sas.vgregion.se/jobba-hos-oss/karriar-och-utveckling/kliniskt-basar-for-sjukskoterskor/

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/245
Kontakt
  • Kajsa Brostedt, vårdenhetschef , 033-616 2201
  • Malin Kroon, vårdenhetschef, 033-616 4457
Facklig företrädare
  • Jenny Vikström, Vårdförbundet, 033-616 2211
Publicerat 2019-01-11
Sista ansökningsdag 2019-02-01

Tillbaka till lediga jobb