Kungälvs Sjukhus, Medicinkliniken, Avdelning 7

Vill du bli en del av Nya Kungälvs sjukhus – det växande akutsjukhuset med ett varierande sjukdomspanorama som präglas av nära samarbete och korta beslutsvägar? Vi har ett personcentrerat arbetssätt där patienten sätts i fokus och medarbetarna ges en utvecklande och trivsam arbetsmiljö.
Sjukhuset befinner sig i ett spännande utvecklings- och expansionsläge där om- och tillbyggnad pågår för att möta framtidens vårdbehov.
Vårt mål är att ge högsta kvalitet i det medicinska omhändertagandet.

Beskrivning
Avdelning 7 är en del av Medicinkliniken som består av två vårdavdelningar, en akutvårdsavdelning, medicinmottagning och dagvård. Förutom internmedicin bedrivs kardiologi, diabetes/endokrinologi, hematologi och gastroenterologi.
Avdelning 7 är en allmänmedicinsk avdelning med inriktning mot hjärtinfarkt, hjärtsvikt och lungsjukdomar. På avdelningen finns specialistkompetens och avancerad teknik för att kunna ge vård till patienter som behöver avancerad medicinsk vård. Avdelningen är därmed en del av sjukhusets beredskap för patienter som behöver medicinsk akutsjukvård. Medicinkliniken är enligt återkommande mätningar bäst i Sverige på hjärtsjukvård och vi har mycket nöjda patienter.

Arbetssätt
Arbetet på avdelningen är kunskapsintensivt, spännande och utvecklande. Vi arbetar med personcentrerad rond vilket innebär att alla professioner sjuksköterskor, undersköterskor och läkare arbetar i ett gemensamt team tillsammans med patienten. Med samlad kompetens och god kommunikation når vi fantastiska resultat vilket gör att vi känner arbetsglädje och gemenskap. Klimatet på avdelningen är hjälpsamt och hjärtligt och tillsammans hittar vi glädjen i vardagen.
För att möta våra utmaningar i arbetet satsar vi aktivt på kompetensutveckling och är involverade i förbättringsarbeten.  Till stöd i utvecklingsfrågor finns avdelningens specialistsjuksköterskor och klinikens verksamhetsutvecklare. Just nu förbereder vi oss på att tillsammans med övriga på Kungälvs sjukhus ta klivet – bokstavligen fysiskt rakt in i framtidens vård då vi i december 2019 flyttar in i helt nybyggda lokaler. Arbetet kommer att förändras i och med att varje patient vårdas i eget rum utrustad med ny teknik inom området. Den nya avdelningen är byggd så att varje team med undersköterskor, sjuksköterska, paramedicinare och läkare får bästa förutsättningar att ta vara på varandras och patienternas resurser och kompetens. Patientrummen och medarbetare utrustas med patientkallelsesystem – som bygger på tvåvägskommunikation. Vi har själva varit med och påverkat lokalernas utformning och utrustning och är stolta och förväntansfulla. Vi arbetar nu intensivt med att utveckla nya arbetssätt för att ta tillvara de nya lokalerna och teknikens möjligheter.
Vårdenhetscheferna har administrativt stöd och kliniken arbetar för att främja ett närvarande ledarskap. Avdelningen har ca 50 medarbetare, sjuksköterskor och undersköterskor. Vi söker dig som vill vara med och i delat ledarskap tillsammans med befintlig vårdenhetschef driva utvecklingen mot framtidens sjukvård.

Arbetsuppgifter
Medicinkliniken har infört normtal för antal medarbetare per chef vilket har förbättrat arbetsmiljön för både medarbetare och chefer. 
Du kommer att ansvara för verksamhet, ekonomi och personal för en grupp på ca 25 medarbetare. Som chef hos oss kommer du att ha ett nära samarbete med dina chefskollegor och vi ska tillsammans leda och utveckla verksamheten mot uppsatta mål och ta oss an de utmaningar som finns. Du ingår i klinikens ledningsgrupp där du bidrar till klinikens samlade verksamhet men där vi också stöttar varandra i våra olika uppdrag och i helheten. Du är underställd verksamhetschefen. Du kommer att ingå i flera olika sjukhusgemensamma fora där du bidrar till sjukhuset som helhet.
Du kommer att tillsammans med befintlig chef få möjlighet till duo-coachning för att lägga upp arbete och ansvarsfördelning. Det finns också goda möjligheter till ledarskapsutbildning och utveckling.

Kvalifikationer
Du har sjuksköterskeutbildning eller lämplig högskoleutbildning och gärna tidigare erfarenhet av ledande befattning och sjukhusvård. Vi kommer att sätta stort värde på dina personliga egenskaper och tidigare uppnådda resultat som ledare.
Vi tror att du som söker:

  • Har en välutvecklad förmåga till kommunikation både på den egna avdelningen och utåt i verksamheten.
  • Har ett tillgängligt förhållningssätt och tydligt ledarskap.
  • Drivs av utmaningen att leda och inspirera team och individer att utvecklas utifrån vår gemensamma värdegrund.
  • Bjuder in medarbetare och dem vi är till för till förbättringsarbete och stödjer deras utveckling och lust att bidra med sin kompetens.
  • Är en chef som med din kompetens driver enheten utifrån VG regionens chefskriterier in i framtidens sjukvård.
  • Ser en spännande utmaning i att vara med att utveckla enheten i det nya sjukhuset.
  • Ser delat ledarskap som en tillgång och fördel.

Välkommen till Medicinkliniken!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/194
Kontakt
  • Ann Törnell, Verksamhetschef, 0303-980 15
Facklig företrädare
  • Maria Olsson, Vårdförbundet, 0303-988 44
  • Evy Andersson, Kommunal, 0303-984 40
Publicerat 2019-01-11
Sista ansökningsdag 2019-02-01

Tillbaka till lediga jobb