Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatrimottagning Centrum

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Din nya arbetsplats?

Psykiatrimottagning Centrum är en allmänpsykiatrisk öppenvårdsmottagning inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Psykiatri Affektiva. Vår målgrupp är vuxna personer med depressions- och ångestsjukdomar, neuropsykiatriska tillstånd, personlighetssyndrom och svårare traumarelaterade tillstånd. Vårt upptagningsområde är centrala Göteborg och norra Hisingen.

Mottagningen är belägen i ett vackert gammalt hus mitt emot Trädgårdsföreningen i centrala Göteborg, endast 5 minuter från Centralstationen.

Du kommer att arbeta i ett subspecialiserat team med hög kompetens, där arbetet sker utifrån teampsykiatrisk modell. På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och medicinska sekreterare.

Hur ser arbetsuppgifterna ut?

Den psykiatriska verksamheten vid Psykiatrimottagning Centrum vilar på tvärprofessionalitet och teamarbete är en naturlig del av vårt arbetssätt. Du kommer tillsammans med andra yrkesgrupper såsom psykolog, sjuksköterska, kurator arbetsterapeut, läkarsekreterare samt läkare vara en del av detta teamarbete. I din roll som arbetsterapeut svarar du i teamet för den yrkesspecifika kompetensen.

Tjänsten är knuten till vårt neuropsykiatriska team. Som arbetsterapeut kommer du att arbeta med utredning och bedömning av aktivitetsförmåga, individuell behandling och rehabiliteringsplanering, aktivitetsbaserad behandling individuellt och i grupp. Du kommer även att tillgodose rehabiliteringsperspektivet i teamet samt vara handledare för arbetsterapeutstudenter. Vidare ingår till viss del att ansvara för individuella kontakter. Dokumentation görs i Melior och registrering i Elvis.

Alla yrkeskategorier på mottagningen samarbetar med berörda vårdgrannar, socialtjänst, Försäkringskassa med flera och förstås också med den psykiatriska slutenvården inom verksamhetsområde Affektiva där vi tillsammans bildar en vårdkedja.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet av kliniskt arbete inom psykiatrin är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med patienter i grupp. Det är meriterande om du har erfarenhet av rehabilitering och samverkan med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan samt socialtjänst.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom flexibilitet, samt ett intresse för att arbeta med med neuropsykiatriska tillstånd.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/68
Kontakt
  • Enhetschef, Peter Sand, peter.sand@vgregion.se
Facklig företrädare
  • SACO, Eva Andersson, 070-565 51 27
Publicerat 2019-01-09
Sista ansökningsdag 2019-01-30

Tillbaka till lediga jobb