Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) tillhör organisatoriskt område Forskning Utveckling och Utbildning (FoUU). Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har som mål att uppnå och utveckla högsta möjliga kvalitet på verksamhetsförlagda utbildningar inom  vårdområdet.
VFU samarbetar med utbildningsanordnare så som universitet, högskolor, gymnasiala samt eftergymnasiala bland andra. Syftet är att studenter från akademiska, gymnasiala och eftergymnasiala vårdutbildningar skall få ett bra lärande i verksamheten på SkaS. Utveckling av de studerandes lärandemiljö i samverkan med utbildningsanordnarna ser vi som ett viktigt fokusområde inför framtiden..

Arbetsuppgifter


Skaraborgs Sjukhus söker en studierektor, som på övergripande nivå ansvarar för den verksamhetsförlagda utbildningen i såväl akademiska som gymnasiala och eftergymnasiala vårdutbildningar.
I arbetsuppgifterna ingår att organisera, samordna, utvärdera, kvalitetssäkra och utveckla den verksamhetsförlagda utbildningen inom vårdområdet i syfte att uppfylla ställda kvalitetskrav. Du svarar tillsammans med verksamhetsföreträdare för att avtal och kompetenskrav för handledning följs. Du ansvarar också för SkaS handledarorganisation vad gäller uppdrag, tjänstefördelning, nätverksträffar och fortbildning. Du initierar och medverkar i utvecklings- och kvalitetsarbete i frågor gällande kompetensförsörjning.
Du är SkaS kontaktperson mot universitet/högskolor och i Vård- och omsorgscollege samt förvaltningens representant i regionala och lokala arbetsgrupper samt nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat högskolekompetens inom vård med minst magisterexamen samt pedagogisk kompetens med bred erfarenhet av utbildning och administration.
Du har förmåga att skapa goda relationer och har lätt för att samarbeta, är kommunikativ samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska kunna organisera, leda och utveckla arbetet samt ha förmåga att arbeta både strategiskt och operativt.
Då resor i tjänsten förekommer ser vi att du har B-körkort.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/v
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2013/2612
Kontakt
  • Områdeschef Marga Brisman, 0500-43 10 59 eller 073-18 33 555
  • Områdescontroller Monika Dirnberger, 0500-43 11 41 eller 0704-666 153
Facklig företrädare
  • Vision: 0500-43 19 44, Vårdförbundet: 0500-43 19 36
  • Kommunal avd Vänerväst: 0500-47 83 00
  • SACO Madelene Hellner: , 0500-43 10 30
Publicerat 2013-07-08
Sista ansökningsdag 2013-08-11

Tillbaka till lediga jobb