Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP)  arbetar med att utreda och behandla barn och ungdomar med psykisk ohälsa eller som riskerar att drabbas av psykisk ohälsa. BUP Skaraborg har 15 kommuner i sitt upptagningsområde. Verksamheten består av fem öppenvårdsmottagningar, en slutenvårdsavdelning, akutmottagning samt neuropsykiatrisk utredningsmottagning.

Öppenvårdsmottagningen i Lidköping har fem kommuner i upptagningsområdet. Där skall tre psykologer tillsammans med kuratorer, sjuksköterska, läkare, läkarsekreterare samt enhetschef arbeta i ett team. I augusti 2013 ser vi fram emot att flytta in i nya ändamålsenliga lokaler på sjukhusorten.

Öppenvårdsmottagningen i Skövde har fem kommuner i upptagningsområdet. På mottagningen skall två psykologer tillsammans med kuratorer, psykoterapeut, sjuksköterskor, läkare, läkarsekreterare samt enhetschef arbeta i ett team. 

Verksamheterna präglas av ett gott och öppet arbetsklimat med stort engagemang och hög kompetens.

Arbetsuppgifter

BUP arbetar utifrån en helhetssyn på barn/ungdomar och deras familjer. Som psykolog hos oss arbetar du med psykologisk behandling av barn och ungdomar, både enskilt och tillsammans med deras familjer. I din anställning ingår att göra barnpsykologiska bedömningar och utredningar där det kan handla om differentialdiagnostik och neuropsykiatri. Inom BUP arbetar vi både utifrån systemisk teori, psykodynamisk teori och kognitiv beteendeterapeutisk teori.
Konsultation och handledning till våra vårdgrannar kan förekomma. Vi har ett nära samarbete med socialtjänst, elevhälsan, barn- och ungdomshabilitering samt barn- och ungdomsmedicin.
Hos oss erbjuds medarbetarna både kompetensutveckling och handledning för att ytterligare utveckla och tillföra kompetens till teamet och organisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Tidigare erfarenhet från barn- och ungdomspsykiatrin är meriterande. 
Du trivs och har lätt för att arbeta både självständigt och samarbeta i team då arbetsuppgifterna kan variera både från enskilt arbete och tvärprofessionella insatser där din kompetens är en viktig del i arbetet. 
Vi ser gärna att du är en flexiblel och kreativ person med förmåga att prioritera och organisera. 
Då vi vill erbjuda våra patienter ett brett utbud av behandlingsmetoder är intresse och kompetens för detta meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vid tillsättning av tjänst inom barn- och ungdomspsykiatrin kommer vi att begära utdrag ur misstanke och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 40 tim/v
Ort Lidköping och Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2013/2554
Kontakt
  • Verksamhetschef Lisbeth Åkerstedt:, 0500-432079 eller 0703-305510
  • Enhetschef Lidköping: Helena Tjerneng, 0510-85293 eller 0706-581557
  • Enhetschef Skövde: Jörgen Lindberg, 0500-432002 eller 0500-432065
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet: Anders Eriksson, 0727-309940
Publicerat 2013-07-03
Sista ansökningsdag 2013-09-16

Tillbaka till lediga jobb