Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk kemi, Enhet 5 Flödescytometri

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi söker en biomedicinsk analytiker till sektionen för flödescytometri!

Sektionen består av nio biomedicinska analytiker och en biolog som i nära samarbete med läkare arbetar med laborativa kliniska analyser inom hematologi, främst lymfom- och leukemidiagnostik. Laboratoriet är utrustat med två FACS Canto II, en FACS Lyric och tre Lyse Wash assistant. Laboratoriet är ackrediterat enligt ISO 15 189 och har ett dokumentstyrt arbetssätt enligt gällande praxis.

Hos oss får du en introduktion med upplärning och handledning.

Om arbetet

Du kommer att utföra självständigt laborativt arbete med flödescytometri (immunofenotypning). Vi följer patienter från diagnos och under behandling och ingår bland annat som en viktig del i diagnostiken av barnleukemi i regionen. Arbetet innebär allt från tolkning av remiss för analysbestämning, manuell preparation för infärgning med antikroppar, analys på flödescytometer, tolkning av resultat till att skriva preliminära medicinska utlåtanden. Drift och underhåll av utrustning ingår i tjänsten. Rutinverksamheten utförs vardagar men helg- och kvällsarbete förekommer, dock ej schemalagt. Sektionen befinner sig i en utvecklingsfas med ny instrumentering och nya analyser.

Tolkning av resultat är utmanande varför vi har en lång upplärningstid under cirka ett år, med kontinuerlig tillgång till handledning. För att skaffa sig djup kunskap om tekniken och resultatutvärdering krävs flera års erfarenhet samt ett intresse för hematologi. Arbetet är självständigt men avancerat och kräver därför tätt samarbete med övriga kollegor. Vi arbetar även nära våra medicinskt ansvariga läkare och laboratoriet för benmärgsmorfologi.

Kvalifikationer

För att arbeta hos oss behöver du vara legitimerad biomedicinsk analytiker. Tidigare erfarenhet av flödescytometri, allmän hematologi och ackrediterat laboratoriearbete i klinisk miljö är meriterande, men inte ett krav.

Vi söker dig som vill medverka i driften och tillsammans med dina kollegor utveckla sektionen för flödescytometri för Klinisk kemi. Som person behöver du vara ansvarsfull, noggrann och strukturerad i ditt arbete. Du kommer att arbeta i grupp så vi ser med fördel att du är en lagspelare och har förmåga att arbeta med patientprovet i fokus.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7853
Kontakt
  • Sektionsledare, Lena Hägerstrand, 031-342 40 90
  • Enhetschef, Anita Viskari, 031-342 24 98, 072-451 17 97
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg, 070-264 94 70
Publicerat 2018-12-18
Sista ansökningsdag 2019-01-13

Tillbaka till lediga jobb