Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Mariestad är en småstadsidyll med cirka 24 000 invånare som har ett fantastiskt läge vid Sveriges största insjö med en rik skärgård, "Vänerns pärla". Unika möjligheter att bo nära vatten och strövområde (se Mariestads kommuns hemsida http://www.mariestad.se).

På Sjukhuset i Mariestad finns utöver medicinavdelning och mottagning, flera specialistmottagningar och en heldigitaliserad röntgenavdelning.

Inom medicinverksamheten finns en vårdavdelning med 16 vårdplatser som drivs enligt konceptet patientnärmare vård. På medicinmottagningen finns förutom läkarmottagning även sjuksköterskeledd hjärtsvikts- och diabetesmottagning och dietist. Mest sjuka äldre är en ökande patientgrupp som inte omhändertas optimalt idag. Vi vill nu förbättra enhetens kompetens runt den geriatriska patienten och utveckla samverkan med primärvård och kommuner i vårdkedjan. Ett närsjukvårdsteam är under uppbyggnad för telefonuppföljning efter utskrivning, möjlighet till hembesök, subakut mottagning och direkt inläggning, den länk som tidigare har saknats.

Arbetsuppgifter

Avdelningsarbete, mottagningsarbete, bakjour och hembesök. Handledning av utbildningsläkare. Deltagande i utvecklingsarbete och ledningsmöten på enheten.

Kvalifikationer

Specialistkompetens inom internmedicin och minst fem års erfarenhet av kliniskt arbete inom internmedicin. Du ska också vara kompetent att fungera som bakjour åt dina kollegor. Vi ser gärna att du har intresse för närsjukvård och utvecklingsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snaraset enligt överenskommels
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/vecka, 100%
Ort Mariestad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2013/2495
Kontakt
  • Birgit Edin, enhetschef , 0515 - 874 89
Facklig företrädare
  • Sari Bjurén, Läkarföreningen , 0500 - 43 10 00 (växel)
Publicerat 2013-06-26
Sista ansökningsdag 2013-07-29

Tillbaka till lediga jobb