Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Samverkansteam Brofästet

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Samverkansteam Brofästet är en av flera öppenvårdsmottagningar inom Beroendekliniken. Vi tar emot patienter med substansberoende och samtidig psykiatrisk problematik. Brofästet är en samverkansmottagning där personal från sjukvården arbetar integrerat tillsammans med personal från socialtjänsten. Utifrån patientens behov görs en plan för insatser avseende vård och stöd. På mottagningen finns kollegor i form av psykiatrisjuksköterskor, mentalskötare, kurator, psykolog, samordnare och specialistläkare. Mottagningen arbetar teampsykiatriskt, där insatser från olika behandlare kan pågå samtidigt för samma patient. Teamet har handledning.

Om tjänsten

Du kommer att ansvara för behandlingsinsatser utifrån psykiatrisjuksköterskans profession, det kan bestå av bedömningar, samtalskontakter över tid, samverkan med övrigt nätverk kring patienten, läkemedelshantering med mera. Du kommer också att bemanna drop-in mottagning tillsammans med kollega och medverka vid team. Du genomför och presenterar din bedömning av nya patienter som kommit till mottagningen efter remiss. Tillsammans med dina kollegor delta i förbättringsarbeten som bedrivs, utifrån eget intresse och kunnighet, fördjupat ansvar kring vissa områden.

Beroendekliniken erbjuder regelbundet möjlighet till fortbildning i form av klinikdagar, föredrag med mera.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har tidigare erfarenhet av beroendevård och/eller psykiatrisk vård. Vi värdesätter tidigare erfarenhet av journalsystem Melior, samt vårt patientadministrativa system ELVIS. Även kunskap om socialtjänstens uppdrag och ansvarsområde är meriterande. Specialistutbildning inom psykiatri är meriterande för tjänsten.

Vi kan erbjuda en tjänst med hög grad av självständighet i arbetet, kombinerat med möjlighet till stöd och handledning från erfarna kollegor. En person med intresse och fallenhet för att möta patientgruppen kommer snabbt att komma in i arbetet hos oss. Förmåga till självdistans och humor gör att du blir en viktig bidragande faktor till att behålla vårt goda arbetsklimat.

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7543
Kontakt
  • Enhetschef, Synnøve Walderhaug, 072-453 41 82
  • Psykiatrisjuksköterska, Jimmy Pettersson, 031-315 11 95
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070-082 47 61
Publicerat 2018-12-06
Sista ansökningsdag 2018-12-20

Tillbaka till lediga jobb