Närhälsan Psykologenheten för mödra-och barnhälsovård Skene

Regiongemensam hälso- och sjukvård är en ny förvaltning i regionen. Våra verksamheter har en stor bredd med inriktning regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nu har du möjlighet att bli en del av oss och vara med på vår spännande uppstart och utveckling.

Om oss

På Närhälsan Psykologenheten för mödra- och barnhälsovård Södra Älvsborg arbetar 13 psykologer samt en enhetschef och en assistent. Enheten har fem mottagningar.

För denna tjänst kommer du att vara basplacerad på vår mottagning i Skene på Skene lasarett. Till Skene går det goda bussförbindelser från Göteborg och Borås som stannar direkt utanför arbetsplatsen.

Psykologenheten för MBHV är en producentneutral enhet med uppdrag såväl i offentlig som privat verksamhet. Psykologer för MBHV har ett nära samarbete med personal inom mödra- och barnhälsovården. Särskilda uppdrag inom enheten innefattar en mottagning för samspelsbehandling vid risk för anknytningsstörning och medverkan i Centrala mödra- och barnhälsovårdsenheterna. Enheten har även nära samarbete med de två spädbarnsverksamheterna inom Södra Älvsborg.

Om arbetet

Närhälsan psykologenheten för mödra- och barnhälsovård har ett brett folkhälsouppdrag med målsättning att främja barns hälsa och utveckling från graviditet fram till start i förskoleklass. Tyngdpunkten ligger på förebyggande arbete och tidiga insatser.

Inom Psykologenheten möter man ett brett spektrum av livssituationer och problem kopplade till föräldrablivandet, föräldraskapet och småbarnsåren. Arbetet är omväxlande och mångfacetterat. Bland annat ingår konsultation till barnmorskor inom mödrahälsovården och sjuksköterskor på BVC, metodutveckling och fortbildning av personal samt utvecklingsbedömning på BVC-nivå av barn med misstänkt avvikande utveckling. Du arbetar även med bedömning och korttidsbehandling av blivande föräldrar med graviditets/förlossningsorsakad problematik samt råd och stöd i föräldraskapet. Det ingår även att sprida barnpsykologisk kunskap till allmänheten, delta i föräldragrupper och hålla föreläsningar. Du kommer få ta del av Närhälsans förmåner såsom flextidsavtal och friskvårdsbidrag.

Arbetet bedrivs till stor del självständigt, men vikt läggs också vid samarbete. Tjänsten kommer innebära ett visst resande inom enhetens upptagningsområde.

Om dig

Du skall vara legitimerad psykolog. Erfarenhet av arbete i samma eller inom liknande verksamhet är meriterande liksom erfarenhet av och utbildning i instrument för utvecklingsbedömning av den aktuella åldersgruppen barn. Fördjupad kunskap i konsultationsmetodik, psykologisk behandling tillämplig för uppdraget samt föräldrastöd är meriterande.

Du trivs med självständigt arbete samt har en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid mångfald och personlig lämplighet.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid med sysselsättningsgrad 75 %. 100 % sysselsättning kan erbjudas med kombinerad tjänstgöring i Borås.

Sök tjänsten genom att klicka på länken: https://vgregion.mynetworkglobal.com/se/what:job/jobID:238783/

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75-100 %
Ort Skene och Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Kontakt
  • Lina Ljung Roseke, Enhetschef, Tfn 0700 - 82 33 80
Facklig företrädare
  • Kerstin Johannesson, Psykologförbundet , Tfn 010 - 345 95 10
Publicerat 2018-12-06
Sista ansökningsdag 2018-12-20

Tillbaka till lediga jobb