Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rättspsykiatri

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård. Verksamheten disponerar slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsklassning och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård. Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa.

Verksamheten består av en akutenhet, fyra rehabiliteringsenheter, en utredningsenhet, en enhet för kuratorer, psykologer och arbetsterapeuter, en enhet för säkerhet och administration samt en aktivitetsenhet. Dessa enheter arbetar i nära samarbete med forskningsenheten CELAM (Centrum för Etik, Juridik och Mental hälsa). I verksamhetens fina lokaler i Gunnilse finns 96 vårdplatser för patienter med bland annat psykossjukdom, missbruksproblematik och personlighetsstörning.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

Vi erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö där du som specialistläkare har möjlighet att trivas och utvecklas i din yrkesroll. Vi erbjuder kontinuerliga utbildningsinsatser kopplade till vårt arbete i verksamheten. Vår målsättning är att erbjuda ett stimulerande och utvecklande arbete enligt lokala målsättningar och egna intressen. Du erbjuds även tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för eget bruk.

Genom fungerande rutiner, dynamisk säkerhet, delaktighet och kompetenta medarbetare skapar vi tillsammans en god arbetsmiljö.

Om tjänsten

I arbetsuppgifterna ingår att behandla och habilitera/rehabilitera patienter som huvudsakligen har en psykossjukdom, ofta i kombination med missbruk och personlighetsstörning. Vi erbjuder goda möjligheter till forskning, subspecialisering i rättspsykiatri och steg 2 psykoterapiutbildning.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistbevis i psykiatri alternativt är i slutfasen av din specialistutbildning i psykiatri.

Som person är du lugn, trygg med ett genuint intresse för människor i utsatta situationer. Du är engagerad samt har en god förmåga att kommunicera. Vi önskar ha kollegor som bidrar till ett gott arbetsklimat på verksamheten, som bygger på en positiv grundinställning och en god kollegial gemenskap, vilket ställer krav på god samarbetsförmåga, flexibilitet samt social kompetens. Du har med din ödmjukhet och respekt för oliktänkande en god förmåga att kommunicera och samverka med såväl interna som externa samarbetspartners.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg/Gunnilse
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7360
Kontakt
  • Sektionschef, Dimitrios Pliakos, 073-370 59 09
Facklig företrädare
  • SACO, Panagiotis Vyrinis, panagiotis.vyrinis@vgregion.se
Publicerat 2019-02-08
Sista ansökningsdag 2019-02-22

Tillbaka till lediga jobb