Södra Älvsborgs Sjukhus , HR-enheten

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Verksamhetsbeskrivning
Södra Älvsborgs sjukhus anställer varje år 37 nya AT-läkare och har löpande totalt ca 60–70 anställda AT-läkare som är i olika faser av sin kliniska tjänstgöring inför legitimation. Vi söker nu en person som i sin roll som AT-chef vill utveckla och forma morgondagens läkare. Arbetet bedrivs i nära samarbete med SÄS-övergripande AT-studierektor där ni tillsammans arbetar för att utveckla AT på SÄS.  


Uppdraget
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 50 % under två år. Du kan kombinera med 50 % kliniskt arbete. Som AT-chef har du ett övergripande ansvar för AT på SÄS vilket innebär:

  • rekrytering av AT-läkare
  • personalansvar för AT-läkare genom mål- och utvecklingssamtal, lönesättning, kompetensutveckling, arbetsmiljö och rehabilitering
  • att tillsammans med sjukhusövergripande AT-studierektor, ta fram långsiktiga strategier för AT på SÄS
  • att utbildningsmålen uppnås
  • kontakt med respektive kliniker där AT-läkare tjänstgör
  • kontakt mellan vård- och utbildningsverksamhet 


Din profil
Vi söker dig som är utbildad läkare. Specialistkompetens och chefserfarenhet är meriterande men inte ett krav. Vi ser att du är kreativ och har ett stort intresse för utbildningsfrågor. Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är en person med en helhetssyn, starka ledaregenskaper och handledarkompetens. Vi ser att du har förmåga att bedriva förbättringsarbete och att engagera och entusiasmera. Ett gott samarbete och kommunikation i utbildningsteamet är en förutsättning för AT på SÄS, vi ser därför att du trivs med att jobba tillsammans med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  


Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig ett arbete i en utvecklingsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. I din roll som chef har du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling via något av västra Götalandsregionens värdeskapande chefsprogram.  

För oss är det viktigt att du trivs på din arbetsplats och vi värnar om våra medarbetares hälsa. Därför erbjuder vi dig förmåner och hälsofrämjande friskvårdaktiviteter. Läs mer om våra förmåner: https://sas.vgregion.se/jobba-hos-oss/formaner-for-dig-som-medarbetare/

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7116
Kontakt
  • Anders Poutiainen, HR-chef, 072-112 9561
Facklig företrädare
  • Rickard Sundberg, Läkarförbundet, 033-616 1233
Publicerat 2018-11-20
Sista ansökningsdag 2018-12-09

Tillbaka till lediga jobb