NU-sjukvården, Område III, Laboratoriemedicin, Klinisk kemi

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Trivs du i en roll där du är "spindeln i nätet"? Vill du ha ett varierande arbete där den ena dagen inte är den andra lik? Vi hoppas att du vill bli en av oss på Klinisk kemi!

Beskrivning
Laboratoriemedicin omfattar Klinisk kemi, Klinisk mikrobiologi, Transfusionsmedicin samt stabsfunktioner, kliniken har totalt cirka 115 anställda. Klinisk kemi har laboratorier på både Uddevalla Sjukhus, som har mindre volymer och inriktning mot den elektiva vården och på NÄL som är akutsjukhus där också den laborativa verksamheten till största delen finns.

NÄL har kunder i vår del av regionen från exempelvis Närhälsan och privata vårdcentraler samt många andra externa kunder. Verksamheten bemannas på båda sjukhusen ”24/7” och har ca 70 personer anställda, till största delen biomedicinska analytiker samt kemister, undersköterskor och sekreterare. Därutöver tillkommer läkare, miljö, IT- och kvalitetsansvariga.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten är inriktad mot två huvudområden, verksamhetens sekretariat och en koordinatorfunktion. Det är en delvis ny roll vilket kommer att ställa krav, men även ger möjligheter att använda förmåga att tänka nytt, vara öppen för utveckling och förbättring.

Du kommer att ha varierande arbetsdagar där den ena dagen inte är den andra lik! Exempelvis tar du ansvar för eller finns med i planering och facilitering av möten. Skriver mötesanteckningar och protokoll. Tar emot patienter i vår reception och har telefontid med tidsbokning i Elvis. Fakturering och registrering av nya kunder med mera.

Det andra området innebär att du ingår i vår schemagrupp där du delar ansvaret för all bemanningsplanering som omfattar löpande schemaplanering, introduktion av nyanställda, insatser för kompetenshöjning/fortbildning mm. Du kommer också att ha dagar med ansvar för daglig drift som fördelas inom schemagruppen. Daglig drift innebär att man vid sjukdom eller annan frånvaro planerar och styr om i bemanningen.

Kvalifikationer
Du är kanslist/sekreterare eller har annan motsvarande relevant kompetens.                                    

För att trivas hos oss måste du kunna växla fokus och ha en stark egen inre drivkraft där du har ett tydligt lösningsinriktat tankesätt. Att du inom givna ramar har förmågan att både ta självständiga beslut och samtidigt agera som en aktiv del i ett team.

Det krävs social förmåga för att kunna möta och arbeta med många olika människor inom olika professioner. Du behöver känna trygghet i att agera med diplomati och de gånger det krävs, kunna ta beslut. Att du är smidig, samarbetsvillig och har en stor portion humor förutsätter vi!

Övrigt
Intervjuer sker löpande under hela ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6536
Kontakt
  • Ann-Sofie Lundh, Avdelningschef, 010-435 27 03
Facklig företrädare
  • Inga-lill Lindberg, Vision, 010-435 27 18
Publicerat 2018-10-26
Sista ansökningsdag 2018-11-09

Tillbaka till lediga jobb