Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Avdelning 80

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Din nya arbetsplats?

Avdelning 80 är en allmänpsykiatrisk akutvårdsavdelning inom Psykiatri Affektiva och vi finns på Sahlgrenska sjukhuset. Patienterna kommer till oss från den psykiatriska akutmottagningen på Östra sjukhuset. Avdelningen har 13 (+ 1 brukarstyrd) vårdplatser. Patienterna kommer för utredning och behandling av olika psykiatriska diagnoser som exempelvis depressioner, ångest, personlighetsstörningar samt svårare krisreaktioner.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

Vi har en trevlig och utvecklingsfokuserad arbetsplats med ett gott teamarbete där alla spelar en viktig roll. Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling. I nuläget pågår utbildningssatsning i DBT där alla nya sjuksköterskor erbjuds en orientationsutbildning, fortsättningsutbildning och regelbunden handledning varannan vecka. Vi har också träning i självskydd varje vecka med praktisk träning och diskussioner runt bemötande.

Hur ser arbetsuppgifterna ut?

Dina arbetsuppgifter utgår ifrån psykiatrisk omvårdnad. I arbetsuppgifterna ingår även läkemedelsbehandling, krisbearbetning och stödjande samtal. Vi har ett väl utvecklat teamarbete mellan sjuksköterska, läkare, skötare, kurator och patienten där var och en bidrar med sin unika kompetens. Du arbetar med patienten i fokus utifrån ett helhetsperspektiv. Samverkan med öppenvård, socialtjänst och övriga berörda parter är vanligt förekommande. I din roll ingår arbetsledande uppgifter.

Längden på introduktion och bredvidgång bedöms utifrån din individuella kompetens för att du ska få en så god start som möjligt. Varje arbetslag består av tre medarbetare, sjuksköterskor och skötare. Du som är ny inom psykiatrin erbjuds även en mentor.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa är meriterande. Du tycker om att arbeta i team och har ett intresse för psykisk ohälsa. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och kan anpassa ditt bemötande till olika situationer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det även tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Indviduell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6049
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Jonna Järvsén, 076-940 27 41
  • Sektionsledare, Lisbeth Alvefelt, 070-081 68 57
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070-082 47 61
Publicerat 2018-11-08
Sista ansökningsdag 2019-01-03

Tillbaka till lediga jobb