Närhälsan Furulund vårdcentral

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Om oss

Närhälsan Furulund vårdcentral och BVC är en mindre vårdcentral med cirka 6 000 listade. Vi finns nära våra kunder och patienter i Furulund, som ligger på höjden 2 km söder om Partille. Furulund är ett populärt bostadsområde nära natur och flera sjöar. Det tar cirka 30 min med buss från centrala Göteborg. I Furulund bor många barnfamiljer och i takt med att Öjersjö byggs ut så förväntas ännu fler flytta in. Vårdcentralens BVC ligger i egna lokaler i Öjersjö och här arbetar två BVC-sjuksköterskor.

Om arbetet

Som vårdcentralchef är du verksamhetschef enligt hälso- och sjukvårdslagen och Socialstyrelsens föreskrifter och har fullt verksamhets-, personal- och ekonomiansvar inklusive arbetsmiljöansvar.

Du är direkt underställd primärvårdschefen och ingår i områdets ledningsgrupp tillsammans med övriga chefer som är 11 till antalet samt HR-konsult, ekonomi-controller, utvecklingsledare och assistent.

En av dina viktigaste uppgifter är att som företagsledare/chef i en konkurrensutsatt verksamhet, leda och driva verksamheten mot ekonomi som medger utveckling.

Du förväntas skapa en god arbetsmiljö där ständiga förbättringar är en självklar del av arbetet för att verksamheten ska vara konkurrenskraftig vad gäller att behålla/rekrytera medarbetare och listade/patienter.

Du delar Närhälsans kärnvärden: Nytänkande, omtänksam, pålitlig.

Om dig

Vi söker dig som har:

  • förmåga att skapa delaktighet och att få medarbetarna att växa
  • god kommunikativ förmåga
  • förmåga att utveckla en konkurrensutsatt och intäktsfinansierad verksamhet mot god ekonomi inom ramarna för vårdval/VG-primärvård
  • ett brett perspektiv och tänker långsiktigt

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Du ska ha relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du är specialist eller ST i allmänmedicin och om du gått chefs- och ledarskapsprogram och/eller har erfarenhet av primärvård.

Övrigt  Om du blir aktuell för intervju kommer du att bli kontaktad en till två dagar innan första intervjutillfället. Intervjuer kommer att ske den 24/9, 26/9 och 5/10.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Furulund, Partille
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/5360
Kontakt
  • Primärvårdschef Henrietta Arwin, 0736-177250
Facklig företrädare
  • SACO Mats Berg, 070- 880 11 77
  • Vårdförbundet Therese Dedon, 070-082 36 46
  • Vision Tanja Wiemer, 070-082 36 51
Publicerat 2018-08-31
Sista ansökningsdag 2018-09-23

Tillbaka till lediga jobb

Planerat underhåll

Söndagen den 24 februari kommer Varbi att vara stängt för sökande och rekryterare under 06.00-10.00. Detta på grund av ett ordinarie underhållsarbete på vår plattform för att ytterligare förstärka säkerheten och stabiliteten i Varbi.