Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk patologi och cytologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Är du engagerad, bra på att bygga relationer och vill vara med och leda, utveckla och driva verksamheten Klinisk patologi och cytologi? Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om verksamheten

Nuvarande verksamhetsområde för Klinisk patologi och genetik kommer från och med 190101 att delas upp i två verksamhetsområden; ett för Klinisk genetik och ett för Klinisk patologi och cytologi.

Klinisk patologi och cytologi befinner sig i ett spännande och kraftigt utvecklingsskede där beprövade diagnostiska metoder kombineras med ny och modern diagnostik. Ett omfattande digitaliseringsprojekt (PATOS) pågår inom ramen för ett regiongemensamt avtal med extern leverantör tillsammans med patologiverksamheterna i NU-sjukvården, Trollhättan och Södra Älvsborgs sjukhus, Borås. Avtalet innebär gemensam utrustning, gemensamt laboratorieinformationssystem och en digitalisering av patologin. Projektet kommer övergå i regiongemensam förvaltning från och med 190101. Det finns planer på ytterligare regionalisering av hela verksamheten.

Vi söker nu en verksamhetschef som tillsammans med erfarna medarbetare kan förverkliga och leda verksamheten mot våra högt uppsatta mål. Vid Klinisk patologi och cytologi utförs idag diagnostik av cell- och vävnadsprover från kliniker och mottagningar representerande, såväl bassjukvård som högspecialiserad vård. Verksamhetsområdet erbjuder bland annat diagnostik service avseende histopatologiska undersökningar, cytologiska undersökningar inklusive punktionscytologisk provtagning, molekylär patologi samt obduktioner. Verksamheten förfogar över ett brett spektrum av kliniska och analytiska metoder.

Inom verksamheten bedrivs även konferensverksamhet samt kliniskt utvecklingsarbete och undervisning. I samverkan med Göteborgs Universitet och Sahlgrenska akademin bedrivs forskning med starka kopplingar till kliniska verksamheter. Verksamheten kännetecknas av hög kompetens, kvalitet och effektivitet. Vi samarbetar även med laboratorier såväl i Sverige som utomlands. Verksamheten kommer att ha cirka 200 medarbetare och ingår i ett kliniskt och laboratoriemedicinskt samarbete avseende kvalitet med en gemensam ackreditering och utbildning med övriga laboratorier inom Område 4. Västra Götalandsregionen och Sahlgrenska Universitetssjukhuset planerar tillsammans med Sahlgrenska akademin vid Göteborgs Universitet för ett nytt life science center (Sahlgrenska Life) med en nybyggnation där alla verksamheter inom laboratoriemedicin planeras att samlas, där planeringen av detta kommer att bli mer konkret och intensiv under 2019.

Övriga verksamheter inom Område 4 är för närvarande Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi, Klinisk immunologi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi, Radiologi, Infektion, Reumatologi samt Medicinsk fysik och teknik.

Om arbetsuppgifterna

Verksamhetschefen ska, utifrån fastställda mål, initiera, genomföra, samordna och följa upp produktion och utveckling av verksamhetens arbete i enlighet med fastslagen utvecklingsplan. Du har också det övergripande ansvaret för personal, arbetsmiljö, budget och ekonomi. Som verksamhetschef förväntas du välja samarbetsformer enligt sjukhusets samverkansavtal. Till ditt stöd finns stabsfunktioner för ekonomi och HR-frågor. Din närmaste chef är områdeschefen och du ingår i områdets ledningsgrupp där du kommer att vara engagerad i hela områdets resultat och utveckling.

Om dig

För tjänsten söker vi dig som har högre akademisk utbildning inom ämnesområde som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av att ha bedrivit ett gott chef- och/eller ledarskap. Det är meriterande om du är läkare med specialistkompetens inom specialitet som arbetsgivaren bedömer som relevant. Vi ser gärna att du har erfarenhet av forskning samt av verksamhetsutveckling och projektledning.

Vi söker dig som vill vara med och leda, utveckla och driva verksamheten mot uppsatta mål i dialog med medarbetare, kunder, områdesledning och akademi. Du ser till helheten och är ansvarstagande där du bidrar med din strategiska och analytiska förmåga. Du är bra på att kommunicera med såväl medarbetare som chefer och kan uttrycka dig tydligt och lättförståeligt i så väl tal som skrift. Du är även lyhörd för andras synpunkter. Du är engagerad, tycker om att leda andra och bygger relationer där du är synlig och tillgänglig. Du är intresserad av att engagera dig och ta ansvar för specialitetens utveckling såväl regionalt som nationellt.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/4940
Kontakt
  • Områdeschef, Peter Gjertsson, 070-290 92 15
  • HR-chef, Gunilla Persson, 073-660 17 77
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Berit Johansson, 070-082 36 47
  • Saco, Ilja Laesser 031-342 76 69 /, Ulrika Lindencrona, 031-342 78 00
  • Kommunal, Ann Holst 072-245 03 30 och, Vision, Therese Jakobsson 076-050 88 63
Publicerat 2018-08-20
Sista ansökningsdag 2018-09-11

Tillbaka till lediga jobb