Koncernstab Regional Utveckling, Miljö

Miljönämnden har det övergripande strategiska ansvaret för miljöarbetet i Västra Götalandsregionens alla verksamheter. Västra Götalandsregionens miljöarbete syftar till att vara hälsofrämjande och bidra till en hållbar utveckling. Västra Götalandsregionen ska vara föregångare i arbetet med att minska de egna verksamheternas negativa miljöpåverkan. Miljöavdelningen utgör tjänstemannastöd till miljönämnden i första hand. Miljöavdelningen ingår i det nya Koncernkontoret för Västra Götalandsregionen.

Ditt uppdrag
Som en i arbetsteamet på miljöavdelningen kommer du att vara expertstöd till Västra Götalandsregionens olika verksamheter inom områdena miljöledning och -diplomering samt miljölagstiftning. I nära samverkan med strateger i teamet och verksamheterna stöder du förbättringsarbete och utveckling av ett strukturerat miljöarbete baserat på målen i miljöplan 2017-2020. Du ansvarar också för utvecklingen av den centrala tjänsten för bevakning av miljölagstiftning.

Du är utbildningsansvarig för VGRs olika miljöutbildningar och utvecklar dessa efter verksamhetens behov. I rollen ingår också att ansvara för miljöledningssystemet på Koncernkontoret.  

Du kommer att vara del av ett team som tillsammans arbetar med miljöplanens olika målområden och deltar aktivt i teamets utveckling. Du är också föredragande av de ärenden som berör ditt ansvarområde i miljönämnden. Du kan också vara ett stöd för andra nämnder och styrelser inom ditt kompetensområde.

Din tjänst är ny på miljöavdelningen och du kommer att ha en stor möjlighet att påverka och utveckla rollen.

Vad kan vi erbjuda dig?
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs om våra förmåner på http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/sa-ar-det-att-jobba-hos-oss/dinaformaner/

På miljöavdelningen får du goda möjligheter att utvecklas och fördjupa din kompetens inom miljöområdet. Du är med och påverkar och utvecklar våra arbetssätt och bidrar till ett hållbart Västra Götaland. 

Dina kvalifikationer?
Du har relevant högskoleutbildning, gärna med miljö- och hållbarhetsinriktning. Vi ser att du har minst 3 års relevant arbetserfarenhet inom miljöledning. Du har dokumenterad erfarenhet och kunskaper inom ISO 14001 och svensk miljölagstiftning.

I rollen som centralt expertstöd till många olika typer av verksamheter är det viktigt att du har en förmåga och erfarenhet av att leda utvecklingsprocesser i samverkan utifrån en förståelse för dina samverkansparters villkor och förutsättningar. Du är en inspirerande kommunikatör som har förmågan att uttrycka dig pedagogiskt i tal och skrift. Du är en van föredragshållare.

Vi ser att det är meriterande om du har:
Det är meriterande om du har erfarenhet från att ha arbetat i en stor organisation, i en politiskt styrd organisation eller att ha samverkat med politiska system. Det är även meriterande om du har kunskaper och erfarenhet inom Svensk miljöbas, utbildningsmetoder och att ansvara för utbildningar.

Vem är du?
För att lyckas i rollen som miljöstrateg med fokus på miljöledning behöver du kunna arbeta strukturerat, strategiskt och resultatinriktat. Vi tror att du är en person med stort engagemang för miljö- och utvecklingsarbete och har en förmåga att påverka andra. Du trivs med att samarbeta och är lyhörd för olika perspektiv i ditt arbete. Du är även van att samverka över gränser och underhålla och utveckla nätverk samt kan arbeta självständigt.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån Koncernkontorets värdegrund: Tillsammans gör vi varandra framgångsrika. Vi lyssnar in. Vi lyssnar av. Feedback bidrar till vår utveckling.

Vi eftersträvar jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplats.

Läs mer om vår verksamhet här: https://www.vgregion.se/om-vgr

För din info: Vi har semester men se nedan vid våra namn när vi är tillgängliga att svara på dina eventuella frågor. Varmt välkommen med din ansökan.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

På Koncernkontoret är vi drygt 1300 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare. Våra avdelningar arbetar med frågor som rör hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling, folkhälsa, mänskliga rättigheter, miljö, kommunikation, ekonomi, HR, inköp och IT.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/sv/Vastra-Gotalandsregionen/startsida/Om-Vastra-Gotalandsregionen/Regionorganisationen/Regionkansliet/

Anställningsform Tillsvidare anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 okt 2018 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/4533
Kontakt
  • Gustaf Zettergren, avdelningschef (Fr.o.m v.30), 0700-82 41 58
  • Lars Karlsson, regionutvecklare (Fr.o.m v.33), 0700-82 45 81
Facklig företrädare
  • Vision: Sune Olsson, 0700-82 27 73
  • SACO: Stig Roos, 0702-55 49 19
Publicerat 2018-07-13
Sista ansökningsdag 2018-08-15

Tillbaka till lediga jobb