Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk kemi, Neurokemi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Verksamhetsbeskrivning

Klinisk kemi är ett ackrediterat verksamhetsområde som bedriver universitetssjukvård. Vid Klinisk kemis laboratorier arbetar drygt 400 personer representerade av bland annat yrkeskategorierna biomedicinsk analytiker, kemist, datoringenjör och läkare. På laboratoriet levererar vi underlag till diagnos och behandlingsbeslut genom att analysera patientprover från olika kroppsvätskor, bland annat blod, urin och cerebrospinalvätska samt tolkning av analyssvar. Vi utför också analyser i utvecklings- och forskningssyfte genom vår studiesektion och bedriver egen forskning i samarbete med akademin. Klinisk kemi utför drygt 8 miljoner analyser per år. Den övervägande delen av proverna kommer från sjukhuset och närliggande vårdgivare inom Västra Götalandsregion (VGR). Vi tar också emot prover från övriga Sverige och andra länder.

Verksamheten är uppdelad i 14 enheter som utför det som grovt kan kategoriseras som volym- och specialanalyser. Enheterna är var för sig teknologiskt och processmässigt komplexa samt av stor vikt i en väl fungerande sjukvårdskedja. Vi söker en enhetschef till Enhet 7 med inriktning mot neurokemisk forskning och diagnostik (”Neurokemi”) som tillsammans med en chefskollega kommer leda enheten i ett gemensamt chefskap. Enheten sysselsätter i dagsläget cirka 50 personer, huvudsakligen biomedicinska analytiker och kemister. Inom enhetens lokaler arbetar även studenter, forskare och professorer från Sahlgrenska Akademin, Göteborgs Universitet. Denna blandning av verksamheter bidrar till att Neurokemi ligger i framkanten i utvecklandet av molekylärdiagnostik av neurologiska sjukdomar som Alzheimers sjukdom.

Storlek och komplexitet av enheten, samt önskan att hålla samman den medför att vi valt att tillämpa ett gemensamt chefskap. Det innebär att du kommer att arbeta tillsammans med en annan chefskollega. Modellen tillämpas framgångsrikt både inom Klinisk kemi samt på andra delar av Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Arbetsbeskrivning

I chefsuppdraget ingår arbetsmiljö, personal, och ekonomiskt ansvar samt att främja forskning och driva utvecklings- och kvalitetsfrågor för enheten och för hela Klinisk kemi. Som enhetschef förväntas du välja samarbetsformer enligt sjukhusets samverkansavtal.

I din roll som enhetschef är du tillsammans med din chefskollega direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsstruktur, vilket innebär att du är engagerad i hela verksamhetsområdets resultat och utveckling. Ni skapar tillsammans ett väl fungerande samarbete med enhetsöverläkaren och enhetens professorer.

Som enhetschef ska du tillsammans med din chefskollega, tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens. Du ska också vara med och skapa ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet där medarbetarna uppmuntras till ansvarstagande och initiativ. Ni kommer tillsammans med verksamhetschefen och enhetsöverläkaren att utforma innehåll och ansvarsfördelning i ert gemensamma chefskap.

Tjänsten innebär ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ett för verksamheten relevant område, eller annan erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du är disputerad, har erfarenhet av en klinisk diagnostisk verksamhet samt har chef eller tydlig ledarerfarenhet.

Vi ser att du som söker är strukturerad med intresse för att ständigt förbättra, följa upp och slutföra. Du har en vilja att leda olika yrkeskategorier, inspirera medarbetarna och ge förutsättningar för delaktighet och samarbete. Din ledarstil kännetecknas av ansvarstagande och god självkännedom. Eftersom du kommer att leda enheten tillsammans med en chefskollega och en enhetsöverläkare är det viktigt att du trivs med att arbeta i team, har lätt för att bygga förtroende och har ett prestigelöst förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/4419
Kontakt
  • Verksamhetschef, Suzanne Iverson Hemberg, 070 - 085 27 85
  • suzanne.iverson.hemberg@vgregion.se, (semester v. 29 - 33)
Facklig företrädare
  • SACO, Henrik Ryberg, henrik.ryberg@vgregion.se
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg, 070 - 264 94 70
  • Kommunal Maria Ehn, 031 - 342 24 25, Vision Marianne Wallgren, 031 - 342 12 15
Publicerat 2018-07-02
Sista ansökningsdag 2018-08-19

Tillbaka till lediga jobb