NU-sjukvården, Område I, Infektionsklinik, Infektionsmottagning

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vi kommer under hösten att starta sprututbytesverksamhet och söker nu efter dig som vill arbeta tillsammans med oss på infektionsmottagningen!

Infektionskliniken består idag av infektionsmottagningen och vårdavdelning 27. Utbildningsvårdavdelning 61 är i ett uppbyggnadsskede och kommer att ingå som en del av Infektionskliniken i framtiden.

På infektionsmottagningen bedrivs utredning, uppföljning och behandling av patienter med infektionssjukdomar. Hos oss tar vi emot patienter för både planerade och akuta besök. Här arbetar undersköterskor, specialist- och sjuksköterskor, läkare (underläkare, läkare under specialistutbildning, specialistläkare inom infektionssjukvård och överläkare), kuratorer och sekreterare.

Vi har åtta undersökningsrum, samtliga med isoleringsmöjligheter och ingång utifrån. Verksamheten består av läkarmottagning, sjuksköterskemottagning med telefonrådgivning och jourmottagning. Två gången i månaden har vi vaccinationsmottagning.

Sprututbytesverksamheten vänder sig till personer med intravenöst missbruk folkbokförda i Västra Götalandsregionen. Syftet är att minska spridning av blodsmitta, att främja hälsa, att förbättra livskvalitét och att erbjuda motiverade personer en kontakt med beroendevården. Samarbete kommer att ske med psykiatri, barnmorska, kurator med flera.

Om tjänsten
Här får du som sjuksköterska en unik blandning av arbete på vår remissmottagning och av traditionellt mottagningsarbete. Vår mottagning erbjuder ett varierat arbetsfält där du ges möjlighet att växa och utvecklas med dina arbetsuppgifter.

I din tjänst ingår att aktivt delta i införandet, driften och utvecklingen av sprututbytesverksamheten.

På vår mottagning arbetar vi med ständiga förbättringar för att utveckla vården för våra patienter, varför det är viktigt med ett nyfiket och lösningsorienterat förhållningssätt.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Infektions-/akutsjukvårdsutbildning är önskvärt och det är meriterande om du har erfarenhet av infektionssjukvård, akutsjukvård och arbete på infektionsmottagning.

Om du är lugn och trygg i din yrkesroll kommer du att trivas hos oss. Du har en god förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Då vi arbetar i team ställs stora krav på samarbetsförmåga, helhetssyn och flexibilitet. 

För att trivas hos oss ska du ha ett genuint intresse för infektionssjukvård och ha en förmåga att arbeta gränsöverskridande. Du är engagerad och har en vilja att utvecklas inom din profession.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100 % och du arbetar dagtid.

Vi intervjuar löpande under hela ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/3845
Kontakt
  • Ewa Wennerholm, Sektionsledare, tfn 010-435 56 02
  • Agneta Bäckström, Vårdenhetschef, tfn 010-435 02 71
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Malin Cardesjö, tfn 010-435 02 70
Publicerat 2018-06-12
Sista ansökningsdag 2018-07-10

Tillbaka till lediga jobb