Koncernkontoret, Koncernstab Regional Utveckling, Miljö

Beskrivning
Miljönämndens uppdrag är bland annat att stödja och initiera insatser för en bra miljöutveckling i hela Västra Götaland. Miljönämnden har också det övergripande ansvaret för att ta fram program för miljöarbetet i Västra Götalandsregionens alla verksamheter. Västra Götalandsregionens miljöarbete syftar till att vara hälsofrämjande och bidra till en hållbar utveckling. Västra Götalandsregionen ska vara föregångare i arbetet med att minska de egna verksamheternas negativa miljöpåverkan. Miljöavdelningen utgör tjänstemannastöd till miljönämnden i första hand. Miljöavdelningen ingår i det nya koncernkontoret för Västra Götalandsregionen.

Arbetsuppgifter
Som en i arbetsteamet på miljöavdelningen kommer du att ansvara för att utveckla och driva regionövergripande arbete med en hållbar resursanvändning i Västra Götalandsregionens egna verksamheter. Utgångspunkt för arbetet är målområde "produkter och avfall” i Västra Götalandsregionens miljöplan 2017-2020. Inom detta område drivs olika typer av projekt och processer med både interna och externa aktörer. I uppdraget ingår även att vara ett centralt stöd för regionens verksamheter i frågor som miljöledningssystem och bevakning av miljölagstiftning.

Du ska fortlöpande planera, följa upp och redovisa resultaten av insatserna på området. Arbetet kräver samverkan med många aktörer inom organisationen men också med externa kontakter. Du kommer att vara del av ett team som tillsammans arbetar med miljöplanens olika målområden och deltar aktivt i teamets utveckling.

Du är också föredragande av de ärenden som berör målområdet ”produkter och avfall” i miljönämnden. Du kan också vara ett stöd för andra nämnder och styrelser inom ditt kompetensområde.

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning, gärna med miljö- och hållbarhetsinriktning. Du har erfarenhet av att ha arbetat med produkter och avfallsfrågor. Du har förmåga och flerårig erfarenhet av att leda utvecklingsprocesser i större organisationer i samverkan utifrån en förståelse för dina samverkansparters villkor och förutsättningar.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, som att du har mycket god samarbetsförmåga, är resultatinriktad och strukturerad. Vi tror att du är en person med stort engagemang och en god förmåga att kommunicera i både tal och skrift. Du är även van att samverka över gränser och underhålla och utveckla nätverk samt kan arbeta självständigt.

Övrigt
Vikariatet är ett föräldravikariat 1 år med start 1 juni. Finns möjlighet till ev förlängning.

Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 juni 2018
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/1968
Kontakt
  • Gustaf Zettergren, avdelningschef, 0700-82 41 58
  • Lars Karlsson, regionutvecklare, 0700-82 45 81
Facklig företrädare
  • Vision: Sune Olsson, 0700-82 27 73
  • SACO: Stig Roos, 0702-55 49 19
Publicerat 2018-03-12
Sista ansökningsdag 2018-04-02

Tillbaka till lediga jobb